Index Vakbarát Hírportál

A Comcast 60 milliárd dollárt adna a Foxért

2018. május 8., kedd 08:27

A Comcast amerikai telekommunikációs konglomerátum mintegy 60 milliárd dollárt tett félre arra, hogy felvásárolja a 21st Century Foxot és kiüsse az eddig biztos befutónak tartott Walt Disney csoportot a versenyből. A Reuters értesülése szerint a Comcast mintegy 60 milliárd dollárt ajánlana készpénzben az ausztrál médiavállalkozó Rupert Murdock tulajdonában lévő 21st Century Fox jelentős részéért, írja az MTI.

A Walt Disney decemberben kezdett tárgyalásokat a 21st Century Fox felvásárlásáról, de ők egy 52,4 milliárd dolláros ajánlattal indítottak, aminél a Comcast többet ajánlana, bár még nem hozta meg a végleges döntést és ez egy másik ügylet kimenetelétől függ. A Walt Disney a 21st Century Fox film, televíziós és nemzetközi üzleti vállalkozását, továbbá a Twentieth Century Fox film és kábelhálózatát venné meg. Az ügylet után öt nagy hollywoodi filmes vállalat marad: a Walt Disney, a Warner Brothers, a Universal Studios, a Sony Pictures és a Paramount.

A Foxból az eladó kiveszi a Fox Broadcasting televíziós hálózatot, amelynek egyebek között a Fox News Channel és a Fox Business Network is a tagja. Rupert Murdock a 21st Century Fox megmaradt részeit egyesítené vállalatával, a hírt először a Reuters közölte, a Comcast nem kommentálta az eseményeket. 

Az amerikai filmipar körüli történéseket legutóbb ebben a cikkünkben elemeztünk. 

Rovatok