Index Vakbarát Hírportál

Nem nézhetik Romániában magyar kommentárral a foci vb-t

2018. június 11., hétfő 18:24

Nem nézhetik magyar kommentárral az oroszországi világbajnokságot Romániában, írja a Transindex a Marosvásárhelyi Rádió híre alapján. A rádiónak az MTVA azt írta, hogy a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság magyar nyelvű, M4 Sporton futó közvetítéseit csak Magyarország területéről lehet majd fogni, a határon túli közvetítések geokódolva lesznek.

Az MTVA már 2015-ben is jelezte, hogy ezekkel a közvetítésekkel probléma van, akkor a magyar-román mérkőzés kapcsán írták egy kérdésre, hogy a meccs az M4 Sport csatornán kerül adásba, a jogtulajdonos előírása alapján kódolva. Majd hozzátették: "Itt jegyezzük meg, hogy az M4 Sport egyes műsorainak (tipikusan a nemzetközi sporteseményeknek) Magyarországon kívüli sugárzására nem rendelkezünk jogokkal, ezt a jogtulajdonosok akadályozzák, korlátozzák, vagy sok esetben a célország (Románia, Szlovákia) azon tévétársasága, amelyik az adott sporteseményre kizárólagos közvetítési jogot szerzett. A megoldást Európai Uniós szinten keressük."

Hát a 2018-as oroszországi foci vb-re nem sikerült uniós szinten sem megoldást találni ezek szerint erre a kérdésre, viszont a rádiónak küldött válaszukból kiderült:

"a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőire vonatkozó szerződések alapján viszont már Románia és Szlovákia területén is követhetővé válhatnak majd a magyar nyelvű közvetítések"  - írja a Transindex.ro.

Rovatok