Index Vakbarát Hírportál

Szimbolikus műsorokat támaszt fel a visszafoglalt Hír TV

2018. augusztus 28., kedd 13:26

Nincs rivalizálás, sem ellentét a Hír TV jelenlegi vezetése és az Echo TV vezetése között, hangsúlyozta újra Szikszai Péter, a visszafoglalt Hír TV vezérigazgató-helyettese, ezúttal a Mandindernek adott interjújában.

"A jobboldali nézőknek most két tévéjük is van. Nem olyan nagy baj ez. Örülünk, hogy a HírTV nem jutott a megszűnt Magyar Nemzet sorsára, és nem kerültek utcára az itt dolgozók" – mondta Szikszai, aki korábban Harry Potter-es fantasynek nevezte az értesülést.

Szikszai a korábbi, Magyar Időknek adott interjújában már elmondta, jelenleg nincsen arról szó, hogy az Echo TV és a Hír TV közül bármelyiket is megszüntetik, ezúttal azonban a Mandinernek elárulta, hogy két ugyanolyan típusú csatornát nincs sok értelme fenntartani, ezért profilváltásra lehet szükség.

Hogy a két csatorna közül melyiket gondolnák újra, az a vezérigazgató-helyettes szerint viszonylag egyértelmű, amit a csatornák nevével magyarázott. "Ez a televízió a nevében is tükrözi a profilját, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy ne hírcsatornaként működjön" – mondta.

Szikszai arról is beszélt, hogyan képzelik a 2015 előtti Hír TV feltámasztását.

Újra a konzervatív értékeket képviseljük. Az a szlogenünk, hogy „Visszatértünk”. Fel fogunk újítani néhány a jobboldali nézők számára szimbolikus műsort, amelyek 2015 előtt is futottak. Ilyen például az a politikusi nagyinterjú, amely szeptembertől pénteken este 9 órától kerül adásba, Péntek 9 néven. Csermely Péter nem, de Gajdics Ottó visszatér a Hír TV képernyőjére. A másik műsorvezető neve egyelőre legyen meglepetés.

Elárulta továbbá, hogy ha összeáll a régi csapat, újra lesz Célpont (annak idején Szikszai találta ki a műsor címét), amelynek működését egyelőre felfüggesztették, új stábbal indul újra a Riasztás, folytatni fogják a Csörtét, már látható a Magyarország élőben, lesz egy új hetente jelentkező magazinműsor politikai riportokkal, Puzsér Róbert műsoráról, a Sznobjektívről egy-két napon belül döntenek, a Szabadfogás pedig "más vendégekkel" indul újra.

"Vitát akarunk a műsorba, ezért jobboldalról és baloldalról is hívunk szereplőket. Reméljük, elfogadja mindenki a meghívást, és akkor valóban kemény szóváltások lesznek" – mondta az új Szabadfogásról. Szikszai szerint a jelenlegi ellenzékben lévő politikusok nincsenek abban a helyzetben, hogy válogassanak a megszólalási lehetőségek között, de nem ijednének meg egy esetleges ellenzéki bojkottól sem.

Arra azért nem számítok, hogy Gyurcsány Ferenc a küszöbünkön virraszt egy interjúlehetőségért

– tette hozzá.

Szikszai korábban az Átlátszóval osztotta meg a már megszüntetett műsorok listáját, ez azonban nem volt teljes felsorolás, mert nem jutott mind az eszébe.

Rovatok