Index Vakbarát Hírportál

Brutális írással ment neki a Nemzeti Sport korábbi főmunkatársa a kézivezérelt sportújságnak

2019. január 11., péntek 17:52

Tavaly ősszel bocsátották el a Nemzeti Sporttól Sinkovics Gábort, aki 30 évig volt a sportnapilap alkalmazottja, közismert publicistája és főmunkatársa. A 444 írja, hogy tudomásuk szerint Sinkovicsot 30 év után úgy rúgták ki a Nemzeti Sporttól, hogy személyes tárgyait és ereklyéit nem tudta már elhozni arra hivatkozva, hogy a szekrénye eltűnt. Hiába érdeklődött az újságnál, még az ügyvédi felszólításra sem reagáltak, ezért végül feljelentette a Nemzeti Sportot, amiért eltűnt a szekrénye onnan.

Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a 444 - sokadik alkalommal - interjút kért Sinkovicstól most épp ennek az ügynek az apropóján, mire a publicista interjú helyett gyakorlatilag egy sajátos véleménycikket küldött vissza, amelyet a 444 teljes terjedelmében közölt. Sinkovics írásából kiderül többek között, hogy

Sinkovics írása azért is nagyon érdekes, mert nála jobban kevesen láthatták rá arra az átalakulásra, amelyet az okozott, hogy Mészáros Lőrinc  - a magyar média jelentős részéhez hasonlóan - megvásárolta az ország legnépszerűbb sportújságát, majd annak főszerkesztői székébe nem más ültetett, mint Orbán Viktor kedvenc házi újságíróját, Szöllősi Györgyöt, aki volt a felcsúti focicsapat sajtófőnöke, a Puskás Intézet igazgatója, a Felcsúton található FourFourTwo (ez is Mészáros Lőrincé) magazin főszerkesztője, illetve 2017 óta hivatalosan Magyarország diplomatája Puskás-ügyekben, amire maga Áder János nevezte ki.

Szintén érdekes még, hogy ezek szerint tényleg kozmetikázzák a nézőszámokat, ahogyan azt már régóta sejteni, egy ideje meg már konkrétan tudni lehet. Ahogy az is kiderült, hogy az ország legnagyobb napilapjában a kormány pártkatonái intézik a kirúgásokat a főszerkesztő helyett.

Rovatok