Index Vakbarát Hírportál

Ennyi szuperhőst már tényleg nem bír el a tévés piac

2019. február 15., péntek 15:36

Ma debütál a DC Universe-en a Doom Patrol című a sorozat, amelyhez érkezett egy alapvetően egész szórakoztató előzetes. A probléma?

Annyi képregényadaptáció és szuperhősös sorozat árasztotta el a filmes piac után a tévést is, hogy már nem is tudjuk követni.

Ráadásul a DC Universe nevű streamingfelületen jelenik meg a sorozat, amelynek a létezéséről is alig lehet tudni, pedig annak a Warnernek a szolgáltatása, amely 2019-re tervezi a saját Netflix-, Hulu-, Amazon-konkurenciáját létrehozni egy saját felülettel úgy, hogy ugyebár ehhez a céghez tartozik az HBO és vele az HBO Go is.

A képregényes dolgokra fókuszáló DC Universe-en egyelőre elég karcsú felhozatal, mindössze a nemrég elindult, fiatal hősökről szóló Titans és a Young Justice c. animációs sorozat látható rajta. Ma viszont debütál a Doom Patrol, ami az előzetes alapján egy vidámabb Öngyilkos osztagnak tűnik antihősökkel:

A Doom Patrol a DC-képregények egyik szupercsapata, olyan karakterekkel, mint Negative Man, Elasti-Woman vagy Robotman, a legismertebb arc pedig Cyborg, akit az Igazság ligája c. filmből már lehet ismerni, de itt most egy másik színész alakítja. Ami érdekes még, hogy olyan színészek is helyet kaptak a produkcióban, mint Brendan Fraser vagy Timothy Dalton.

A trailer alapján elég felnőttes lesz a műsor, az egyik szereplő például egy elismert, házas katonát alakít, aki titokban egy férfival van kapcsolatban, de a többi szereplő sem az a tipikus jóképű hős, hanem inkább olyan karakterek, akiknek átok az, hogy valami természetfölötti dolog történt velük.

A szereplők már felbukkantak a Titans negyedik epizódjában, vagyis a sorozat egy közös DC-univerzumban játszódik, amelyhez csatlakozik majd a már berendelt Harley Quinn-sorozat, a Swamp Thing horror, a Stargirl és a Metropolis, ami egy Superman-előtörténet lesz.

Rovatok