Index Vakbarát Hírportál

3 év börtönre ítélhetik az önmaga megveretésével vádolt színészt

2019. március 9., szombat 11:48

16 rendbeli bűncselekmény miatt indított eljárást Jussie Smollett ellen egy Illinois-i bíróság, számolt be róla az ABC. Az amerikai színészt január végén támadták meg Chicagóban. Elmondása szerint két férfi támadott rá, akik kötelet tettek a nyaka köré, hipót öntöttek rá és homofób megjegyzésekkel illették. A nyomozás után a rendőrség viszont arra gyanakszik, hogy a színész saját maga rendezte meg a támadást és fizetett a két rá támadó férfinek. 

Smollett akár három évre is börtönbe kerülhet, amennyiben bűnösnek találják. A legújabb információk szerint a rendőrségnek komoly problémái vannak a  vallomásával, összesen 16 rendbeli bűncselekmény miatt indítottak ellene eljárást, és a rendőrség szinte mindent kétségbe von azzal kapcsolatban, amit a támadás részleteiről a vallomásában elmondott.

Smollett korábban ártatlannak vallotta magát az ügyben, az ügyvédje egy új nyilatkozatban is ezt hangsúlyozza, továbbá felhívta a figyelmet, hogy egyszerűen túlzás, hogy védence 16 vádpontért kell, hogy feleljen a bíróság előtt. Továbbá azzal is gyanúsítja a rendőrséget, hogy az ügy fontos részleteiről szivárogtattak ki információt a médiának. 

Egy amerikai jogi szakértő szerintSmollettnek nehéz dolga lesz, ha be akarja bizonyítani az ártatlanságát, viszont az ehhez hasonló ügyekben általában felfüggesztett börtönbüntetést szoktak kapni a vádlottak. Ezenkívül a színésznek valószínűleg meg kell térítenie az üggyel kapcsolatos teljes költségeket. 

Az Empire című sorozatban híressé vált színész mellett először kiálltak a széria készítő, a jelenleg is futó évadból viszont utólag kivágták és valószínűleg karaktere már nem is tér vissza.

Rovatok