Index Vakbarát Hírportál

56 millió forint közpénzt fizetett ki bloggereknek a közmédia az elmúlt három évben

2019. április 12., péntek 12:39

Lánczi Tamás, Schmidt Mária, ifj. Lomnici Zoltán, Prőhle Gergely, politikusok és fideszes hivatalnokok szedik meg magukat egy kis mellékes közpénzzel.

Közadatigénylésben kérte ki az Átlátszó az MTVA-tól, hogy mennyi honoráriumot fizettek a kormánypárti bloggereknek az elmúlt három évben. A nekik megküldött listából kiderül: 2015 és 2019 márciusa között közel 56 millió forintot fizetett ki az éves szinten körülbelül 90 milliárd forintnyi közpénzből működő MTVA.

A teljes összeg csaknem egynegyede, 12,5 millió forint egy személyhez, a Mozgástér blogot működtető Lánczi Tamáshoz, a Századvég nevű kormánypárti intézet vezető elemzőjéhez került. A Mozgástér blogról talán elég is néhány címet szemlézni:

A többit talán már el tudják képzelni.

Az Átlátszó azt is közölte, mely blogok működnek az MTVA-n keresztül közpénzből, és ki működteti ezeket:

A portál hozzáteszi: a választások közeledtével egyre több pénz áramlott a blogokhoz. Az ifjabb Lomnici Zoltán által vezetett Alaptörvény blog cikkeiért 2016-2017 ben alig több, mint 300 ezer forintot fizetett ki az MTVA az ügyvédi irodának, viszont 2018-ban már 2,55 millió forintot számlázhatott ifjabb Lomnici ügyvédi irodája blogírásért.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok