Index Vakbarát Hírportál

Tovább zuhannak a kormánypártivá vált megyei lapok eladásai

2019. május 9., csütörtök 08:54

Szinte minden nyomtatott újság vesztett az eladott példányszámából az idei első negyedévben – írja a hvg.hu a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai alapján. Az országos napilapok közül az egyetlen kivétel a Népszava. Ebből naponta átlagosan 21 ezer példányt adnak el, ami azt jelenti, hogy minimálisan még nőtt is az eladásaik száma. 2019-ben egyébként közel kétszer annyi Népszava kel el, mint 2016-ban, vagyis a megszüntetett Népszabadság olvasói közül sokan pártoltak át.

A kormányközeli napilapokról viszont nincs adat: a Magyar Idők jogutódjaként működő Magyar Nemzetnek még nincs egy teljes negyedéve, a Magyar Idők néven anno nem auditáltatták az olvasottságukat, ahogy a Magyar Hírlap olvasottságát sem ismerhetjük meg.

A megyei napilapok példányszáma azóta zuhan, amióta előbb a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworkshöz, majd a kormánypárti médiaalapítványhoz kerültek. 2019 első három hónapjában folytatódott a tendencia, további 11 százalékkal csökkentek az eladásaik.

A hetilapok közül a HVG eladott példányszáma nem változott, a 168 Óra, a Magyar Demokrata és a Forbes eladásai viszont csökkentek.

Rovatok