Index Vakbarát Hírportál

Betiltották Kövér László rémálmát, a melegházasságos rajzfilmet Alabamában

2019. május 21., kedd 15:18

Szinte percre pontosan ugyanakkor ment le egy huszonkét éve sikeres rajzfilmsorozat melegházasságot is ábrázoló része, amikor Kövér László egy fórumon azt mondta: a „normális homoszexuálisok” alkalmazkodni próbálnak inkább, nem akarnak egyenrangúságot, és szerinte nincs különbség a pedofilok és az örökbefogadást követelő melegek között. A világ az Arthur című rajzfilmsorozat alkotóinak nyitottságát ünnepli, egy-két kivétellel: Kövér Lászlón kívül az amerikai Alabama állam köztévéje is a tiltakozók között van.

Ráadásul a sorozat patkányokról is szól, úgyhogy egyetlen epizód egyesítette a magyar kormány két nagy mumusát, a házasodni kívánó melegeket és a patkányhelyzetet.

Az Alabama Public Television (APT) nem volt hajlandó leadni az Arthur című, gyerekeknek szóló sorozat 22. évadának első részét, amelyben az egyik rajzolt patkány, Mr. Ratburn hozzámegy partneréhez, Patrickhoz - írja a BBC. Az APT ehelyett egy régebbi epizódot játszott le, és a csatornánál közölték, nem is áll szándékukban pótolni az elmaradt részt. A csatorna programigazgatója, Mike McKenzie szerint ugyanis ha lejátszanák ezt a részt, akkor 

a szülők bizalma megrendülne a csatornában.

McKenzie közleménye szerint "a szülők bíznak abban, hogy a gyerekeik szülői felügyelet nélkül is nézhetik az APT-t", ezt a műsort viszont "a szülők tudta nélkül a »célközönségnél« fiatalabb nézők is megnéznék".

Nem ez az első hasonló eset az Arthur és az alabamai köztévé viharos kapcsolatában: az APT azt a 2005-ös részt sem volt hajlandó levetíteni, amikor a Buster nevű nyúl egy olyan barátját látogatta meg, akinek két anyukája volt.

Egy felmérés szerint Alabama a második legkonzervatívabb állam az USA-ban: a lakossága 48%-a konzervatív, aminél csak Mississippiben vallják többen ilyen gondolkodásúnak magukat (50%). Az állam legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy olyan abortusz-törvényt fogadott el, amely akkor is börtönnel bünteti a terhességet megszakító orvost, ha a kiskorú nőt a saját rokona erőszakolta meg.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok