Index Vakbarát Hírportál

Tesztvezetésre indult a motoros újságíró, azóta nem találják

2019. június 11., kedd 17:37

A kaliforniai hatóságok nagy erőkkel keresnek egy amerikai autóipari újságírót, aki a múlt hét óta nem adott életjelet magáról, írja a CNN.

A 44 éves David Gordon Johnson egy Honda CB1000R motorkerékpárt tesztelt az Egyesült Államok legrégebben alapított motoros lapjának, a Motorcyclist magazinnak, amikor elveszett Kaliforniában.

A szabadúszóként dolgozó újságíró utoljára múlt szerdán adott életjelet magáról, amikor egy barátjának címzett üzenetben arról írt, hogy egy patak mellett üldögél éppen, aztán hazaindul a menyasszonyához.

Johnson motorját, bukósisakját és kesztyűit múlt szombaton egy autós pihenőhelynél találták meg a kaliforniai Mokelumne Hill közelében, majd nem sokkal később a telefonja, a laptopja és a hátizsákja is előkerült a közeli, megáradt Mokelumne-folyó partjaihoz közel.

Az újságíró menyasszonya, Jaclyn Trop elmondta: ő és Gordon az eltűnése előtti hétvégét még együtt töltötték Los Angelesben, majd a vőlegénye Észak-Kaliforniába indult, többek között Las Vegas érintésével.

A nő az azt követő kedden és szerdán összesen 12 órán keresztül nem tudta elérni a vőlegényét, Gordon azonban hamarosan jelentkezett, és elnézést kért az okozott aggodalom miatt. Azt írta: elromlott a telefonja, napnyugta után pedig nagy figyelmet igényelnek a jeges utak.

Rovatok