Index Vakbarát Hírportál

Ellepték Csernobilt az influenszerek, megszólalt az HBO-sorozat alkotója

2019. június 12., szerda 16:50

A kritikusok és a nézők egyaránt imádták az HBO ötrészes minisorozatát a csernobili atomkatasztrófáról, amely máris minden idők legnépszerűbb sorozata lett az IMDb-n, maga mögé utasítva többek között Az elit alakulatot, a Breaking Badet, a Trónok harcát és a Drótot is.

A siker nemcsak ebben mérhető: a sorozat népszerűsége miatt ugrásszerűen megnőtt a Csernobilba látogató turisták száma, az egyik utazási irodánál például közel negyven százalékkal ugrott meg az ide szóló nyári foglalások száma a premier óta.

A turistaáradattal persze nem kevés influenszer érkezett Csernobilba, így az Instagramon tömegével jelentek meg az 1986-os atomkatasztrófa helyszínén készült szelfik és fényképek, amelyek szereplői hol kevesebb, hol több ruhában szerepelnek az itt készített fotókon.

A jelenség a Csernobil sorozat alkotóját, Craig Mazint is szóra bírta, aki egy keddi Twitter-bejegyzésben arról írt, hogy egyrészt csodálatosnak tartja, hogy a sorozat fellendítette a csernobili turizmust, másrészt viszont kissé aggasztják a neten keringő képek.

"Ha ide látogatsz, kérlek, emlékezz arra, hogy egy szörnyű tragédia helyszínén jársz" – írta a posztban, majd arra kérte a Csernobilba látogató katasztrófaturistákat, hogy legyenek tekintettel az 1986-os katasztrófa áldozataira és a hozzátartozóikra.

Craig Mazin sorozatáról ebben a cikkünkben írtunk, egyik kollégánk pedig két éve járt az 1986-os atomkatasztrófa helyszínén, beszámolóját itt lehet olvasni. Aki friss felvételeket szeretne látni A Zónáról, ide kattintson. (via Buzzfeed)

Rovatok