Index Vakbarát Hírportál

George R.R. Martinnak elege van a Trónok harca-rajongókból

2019. július 1., hétfő 12:56

George R.R. Martin szerint az internet mérgező környezetet hozott létre a rajongók számára a korábbi állapotokhoz képest, derül ki a Maltin on Movies nevű podcastból, ahol A tűz és jég dala-regények írója volt a vendég.

Szerinte a régi vágású képregény- és scifirajongókhoz képest a mai internetes rajongói bázis sokkal toxikusabb, és ugyan régen is voltak viták és nézeteltérések, de meg sem közelítették a mai őrületet, ami mindenhol tapasztalható.

Martin itt valószínűleg arra a hisztériára gondolt, ami a Trónok harca utolsó évadát követte. Már egymillió aláírásnál jár az a petíció, amely újraíratná és -forgatná az utolsó évadot, miközben több színész, köztük Kit Harrington és Sophie Turner is kifakadt a fanatikusok reakciója miatt. (Igaz, a Cersei-t játszó Lena Headey kissé elégedetlen volt karaktere sorsával.) Mindeközben Martin továbbra is csúszik a regénysorozat utolsó két kötetével.

A Trónok harca utolsó évadával egy maratoni podcastadásban mi is foglalkoztunk, legutóbb pedig a társasjáték legújabb, sárkányos kiegészítőjét teszteltük.

Rovatok