Index Vakbarát Hírportál

Nézettségi rekordot döntött a Stranger Things 3. évada

2019. július 9., kedd 17:06

Óriási érdeklődés mellett tért vissza Netflixre a Strangers Things. A cég nézőszámait a hagyományos tévékkel ellentétben nem méri egy mindenki által elfogadott kutatóintézet, így általában csak a cég hivatalos közleményeiből lehet megtudni, hogy egy-egy műsornak mekkora a közönsége.

Most azt közölték, hogy a sorozat július negyedikén bemutatott legújabb évadát több mint 40 millió háztartásban kezdték el nézni. Azt is hozzátették, hogy ebből 18 millióan már be is fejezték mind a 8 epizódot.

A Netflix saját adatai szerint 2019 eddigi legjobbja az Umbrella Academy volt, amit egy hónap alatt nézett meg 45 millió ember. Ebbe azokat a nézőket számolják, akik egy adott epizódnak vagy filmnek legalább a 70 százalékát megnézték. 

A Stranger Things első évada még 2016 nyarán indult, akkor itt írtunk róla, a második évadot 2017 őszén mutatták be. A 80-as években játszódó, egy csapat gyerekről szóló sorozat kezdettől fogva nagy népszerűségnek örvend, a kritikusok is kedvelik, több díjat is kapott. A legújabb részeket amiatt kritizálták, mert a szereplők túl sokat dohányoznak benne. Azt egyelőre még nem jelentették be, hogy készül-e negyedik évad.

Rovatok