Index Vakbarát Hírportál

Így működik a propaganda: kamuprofilokkal ekézik a civileket, aztán jön a cikk rájuk hivatkozva

2019. július 17., szerda 12:25 | aznap frissítve

Egy beruházás ellen tiltakoztak a keszthelyi civilek, a Pesti Srácok nekik ment, hosszan írva arról, hogy a hozzászólók is nevetségesnek tartják őket. Csakhogy ezek a hozzászólók nemlétező emberek.

Miután Keszthely jelentős részét elfoglalta a NER Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és üzlettársaik cégein keresztül, nemrég bejelentették, hogy az utolsó szabadstrandot is felszámolják, és egy kutyás élményparkot hoznak létre az egyhektáros területen, amit egy cég aprópénzért cserébe kap meg - írja a Mérce.hu. Hogy kormányközeli beruházásról lenne szó, arra nincs bizonyíték.

Ezért szervezett tiltakozást a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) helyi civil szervezet. A Pesti Srácok azonnal ellentámadásba lendült, és "Agyhalál az ellenzéki oldalon: pár hete még állatügyi ombudsmant akartak, most meg a kutyás strand ellen tüntetnek" címmel hosszú cikkben igyekezett lejáratni mindenkit, aki a döntés ellen szót emelt.

A cikk hosszú szakaszban foglalkozik azzal, hogy "a keszthelyieket nem ejtették a fejükre", "hozzászólásaikban nem finomkodnak", és szerintük "teljes homályban vannak" a tüntetők. A szerző hosszan idéz a kommentekből, és ironikus módon még a magukat álcázó emberekre is kitér, csak ő a tüntetőket nevezi "magukat civilnek álcázó" embereknek.

Pedig inkább az idézett kommentelőkre illene a kifejezés: a KÉVE megnézett egy csomó hozzászólót, majd egy bejegyzésben bemutatta, hogy valójában kamuprofilokról van szó: volt, aki egy sapkareklámból lopta a profilképét, más egy amerikai orvos fotóját állította be a saját profilképének, mások egyszerűen reklámokhoz vagy más vágóképekhez használt stockvideóból mentett fotóval kommenteltek a saját nevük mellett - írja a Mérce az Alfahír nyomán.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok