Index Vakbarát Hírportál

Sebestyén Balázs megszerezte a Balázsék márkanevet a Rádió 1-től

2019. július 24., szerda 10:41

Az év eleje óta már nem a Rádió 1 tulajdonában van a rádión futó, Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János vezette reggeli műsor, a Balázsék márkaneve. A brand a közelmúltban a műsor legismertebb rádiósához, Sebestyén Balázshoz került.

A változást a Media 1 vette észre a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának honlapján, ahol azt írják: a 2017-es bejegyzésétől a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft. tulajdonában lévő Balázsék elnevezésű ábrás védjegy jogutódlással Sebestyén Balázs magánszemélyhez került.

Az, hogy a márkanév gazdát cserélt, azért is meglepő, mert a médiaszolgáltatók óvatosságból maguknál szokták tartani a műsorok címeit, vagyis a lépés fontos lehet a műsor jövője szempontjából. Mivel immár Sebestyén Balázs a Balázsék márkanév tulajdonosa, bármikor dönthet úgy, hogy megtiltja a Rádió 1-nek, hogy tovább használja a brandet.

A média híreire szakosodott portál szerint a fentire sor kerülhet például akkor, ha Sebestyén Balázs jobb ajánlatot kap egy másik rádiótól, a Rádió 1 számára kedvezőtlen döntést hoz, vagy olyan új tulajdonoshoz kerül, akinek nem szeretne dolgozni. Sőt, Sebestyén akár el is adhatja a Balázsék márkanevet, ha éppen ahhoz támad kedve.

Balázséknak volt már gondja a reggeli műsoruk névhasználatából: a Balázsék márkanév azt követően került a Radio Plus Kft.-hez, hogy Michael McNutt, a Class FM amerikai tulajdonosa védjegybitorlás miatt bírósághoz fordult, miután a Class FM-től a Rádió 1-hez átigazolt rádiósok Reggeli Show néven indítottak műsort az új munkahelyükön, ami McNutt szerint túlságosan hasonlított a Class FM tulajdonában lévő Morning Show névhez.

A Media 1 megkereste az ügy érintettjeit, egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

Rovatok