Index Vakbarát Hírportál

Orbán reklámozza az új, Mandiner című hetilapot

2019. szeptember 12., csütörtök 12:03

Orbán Vikor megtolta kicsit a Mandiner nevű új hetilap indulását. A hetilap első száma csütörtökön jelent meg, a miniszterelnök pedig a Facebook-oldalára kitett fotó tanúsága szerint máris elmélyedt benne.

A lap főszerkesztője Szalai Zoltán lett, a mandiner.hu portál eddigi lapigazgatója, az első szám címlapján Böjte Csaba látható, aki nagyinterjúban mesél arról, "mi vezette idáig őt és mit gondol ma országról, világról, hitről és nemzetről". Böjte Csaba a jövőben a Mandiner rendszeres szerzőjeként is felbukkan majd. Emellett a lap ismertetője szerint "a Közélet rovatban Balog Zoltán elárulja, miért nem tesz jót a kritika nélküli támogatás a kormányzásnak, és beszél a kötcsei Orbán-beszédek titkáról és a klímaváltozásról is".

A Mandiner, akkor még csak online verzióban, 2017-ben került kormányközeli kézbe, akkor vette meg Orbán Viktor korábbi tanácsadója, a később Habony hitelezőjeként elhíresült Tombor András. Már a tavaly tavaszi választások után rebesgették, hogy nyomtatott hetilap formájában is megjelenne, augusztusban pedig már arról volt szó, hogy Gulyás Gergely bábáskodik az újság születése körül, amit valószínűleg többek között azzal a céllal akartak létrehozni, hogy a megszűnt Heti Válasz egykori előfizetőinek egy részét megszerezzék. A lapalapítás folyamata azonban elhúzódott, és a projekt végül egy évvel később indult el.

Rovatok