Index Vakbarát Hírportál

A Trónok harca leggyengébb évada tíz kreatív Emmy-díjat kapott

2019. szeptember 17., kedd 09:32

A kreatív avagy technikai Emmy-díjakat az amerikai tévéakadémia nem a puccos, nagy gálán osztja ki (idén szeptember 22-én kerül rá sor), ahogy a filmakadémia is külön eseményt szervez a technikai Oscar-díjaknak, éspedig azért, mert ezekből a díjakból/kategóriákból az Emmy esetében elképesztően sok van,

egészen pontosan 97.

Amihez ha hozzávesszük a többi, nem technikai/kreatív kategória (pl. legjobb drámai férfiszínész) 27 díját, akkor menten érthető, miért nem lehet ezeket egyszerre kiosztani: senki nem nézné végig a kilencórás műsort. A tévéakadémia így inkább rendez egy külön gálát ezeknek a díjaknak, menten kétéjszakásat, mert egy este kevés lenne hozzá. A hagyománynak megfelelően egy héttel a „rendes” Emmy-díjak előtt osztják ki a sminkért, hangvágásért, zenekatalógus összeállításért, kaszkadőrmutatványokért és hasonlókért járó szobrokat, pont olyan külsőségek, pucc, vörös szőnyeg és Kim Kardashian-pucsítás közepette, mint a mainstreamebb elismeréseket.

Az idei kreatív gálá(k)nak úgy mentünk neki, hogy az HBO-t 90, a Netflixet 88 díjra jelölték, és úgy jöttünk ki belőlük, hogy az HBO 25 a Netflix 23 díjat vihetett haza.

Érdekesség volt bőven, vázlatpontokban a legfontosabbak:

A kreatív nyertesek névsora itt olvasható, jövő hétfőn hajnalban kiderül, lesz-e rekorddöntés.

Rovatok