Index Vakbarát Hírportál

Margit hercegnő szellemével beszélgetett szerepéről Helena Bonham Carter

2019. október 8., kedd 12:27

Helena Bonham Carter finoman szólva is komolyan beleásta magát a kutatásba, mielőtt eljátszotta Margit brit királyi hercegnő szerepét a Netflix A korona (The Crown) című sorozatában - írja a Guardian. Ami a színésznő esetében nemcsak annyit jelentett, hogy felkereste a 2002-ben meghalt hercegnő rokonait, udvarhölgyeit és rokonait, de azt is, hogy konzultált egy asztrológussal, egy grafológussal és egy médiummal is, így pedig állítása szerint beszélgetett is Margit szellemével.

  "Azt mondta, elégedett azzal, hogy engem választottak a szerepre. Nagyon fontos számomra, hogy ha valódi személyt játszom el, akkor megszerezzem hozzá az illető áldását, mert ilyenkor nagy a felelősségem. Úgyhogy megkérdeztem Margitot: »Rendben van számodra, hogy én játszalak téged?« Ő pedig azt mondta: »Jobb vagy, mint a másik színésznő.«" Helena Bonham Carter (illetve a szellem) itt egy meg nem nevezett színésznőre gondoltak, akit a sorozat készítői számításba vettek a szerepre, de hogy kiről van szó, azt nem árulta el senki.

"Emiatt gondoltam, hogy tényleg ő van itt, mert ez tipikusan olyasmi, amit Margit mondana. Nagyon jó volt abban, hogy bókoljon neked, de közben azért helyre is tegyen" - mondta a színésznő.

Aztán azt mondta: »De alaposan ki kell csípned magad, elegánsabbnak és jólfésültebbnek kell lenned. Hozzátette: Legyen rendben a dohányzás is. Nagyon speciális módon dohányoztam. Emlékezz rá, és ez fontos, hogy a szipka legalább annyi szerepe volt az önkifejezésben, mint a dohányzásban.«

Helena Bonham Carter A korona új évadában Vanessa Kirbytől veszi át a szerepet, ő már idősebb korban játssza a hercegnőt. "Ez határozottan ijesztő feladat" - mondta erről a színésznő, aki szerint Margitot világ életében félreértették, mert dühösnek, faragatlannak és durvának tartották, pedig szerinte "Egyáltalán nem volt kemény, hanem nagyon is sebezhető volt, márpedig sokszor a támadás a védekezés legjobb eszköze."

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok