Index Vakbarát Hírportál

Elmaradt bérre hivatkozva fontolgatja a felszámolási eljárást a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettese

2019. október 22., kedd 09:43

Felszámolási eljárás indítását fontolgatja a 168 óra kiadójával szemben a közéleti hetilap egykori főszerkesztő-helyettese, Lakner Zoltán. Lakner, aki Tóth Ákos főszerkesztővel és másik helyettesével, Krajczár Gyulával együtt döntött úgy, hogy távozik a laptól, pár nappal ezelőtt egy Facebook-posztban ismertette a helyzetet.

Lakner azt állítja, hogy a Telegráf Kft. több havi munkabérét nem fizette ki, és a tartozás még akkor kezdett el halmozódni, amikor egyáltalán nem volt tervben, hogy eljön a kiadványtól. Hozzátette, az ügyvédjén keresztül többször kereste a kiadót, hogy teljesítsék a követeléseit, és eddig azért nem indított felszámolási eljárást a Köves Slomóhoz köthető cég ellen, mert van még olyan követelés, amire vonatkozóan a felszámolási ok beállta egyelőre csak részleges.

Mivel a felszámolás egy jogi eljárás, csakis a saját ügyemről tehetek nyilatkozatot

- fűzte hozzá.  

Média1 azt írja, hogy a főszerkesztő és helyetteseinek távozásakor is hallani lehetett kiegyenlítetlen számlákról, tartozásokról, és ezt erősítik azok a kommentek is, amiket a lap (egykori) munkatársai írtak Lakner Zoltán Facebook-posztja alá. 

Másodfőnökként tudnod kellett, hogy a lap munkatársai, felkért külső szerzői soha, de soha nem jutottak hozzá időben a megdolgozott pénzükhöz, mert az utalások a 168 Óránál heteket, olykor fél éveket, néha ennél is többet késnek

- írta egyikük, és hozzátette, sajnálja, hogy Laknernek most a saját bőrén kell megtapasztalnia, „amit a lap munkatársai és külsősei három és fél éve tapasztalnak”.

Rovatok