Index Vakbarát Hírportál

Az elkent helyreigazítás helyreigazításánál nincs viccesebb

2019. október 23., szerda 14:26

Ott kezdőtt az egész, hogy a KESMA feliratú kormányakolba 2018-ban beállított SzegedMa.hu idén augusztusban átvette a Délmagyartól azt az infót, ami később az egészen remek,

Jogerős: nem híresztelt valótlanságot a Délmagyar Ujhelyiről

című cikkben kulminálódott, vagy hogy is mondjuk. A történet röviden: a Délmagyar tavasszal több cikkben is nekiment Ujhelyinek, aki meg tűrte, míg tűrhette, aztán elment a bíróságra, ahol augusztusban azt mondták ki, hogy a lap hazudott, azaz valótlanul híresztelte, hogy a Szeviép nevű cég 30-40 millió forint értékben újította fel Ujhelyi házát, meghálálva valamiféle közbenjárást Botka László polgármesternél. 

Azaz már az a cím, amivel kitették bírósági döntést is perképes, mert pont az ellenkezőjét állítja, amit a bíróság kimondott. Itt olvasható a helyreigazítás, itt meg a cikk, amiben kissé kioktató stílusban elmagyarázzák, miért fekete a fehér, és valójában hogyan nyerhette meg a lap a pert, amit elveszített. Kezd ez picit az észak-koreai labdarúgó csapat vb-szereplésére emlékeztetni, amikor ugye a koreai állami tévé 1-0-ás győzelemről tudósított, pedig a brazilok nyertek 2-1-re. 

A Délmagyar példáját a hazugságokat átvevő és továbbközlő SzegedMa nem követte augusztusban, mert mit lehet tudni, miért, talán tököt növesztettek, vagy hozzájuk nem ért el a drótposta, vagy egyszerűen csak nem, minek, úgysem foglalkozik vele senki. 

Ó, dehogynem foglalkozott.

És most kötelezték a SzegedMa.hu-t, hogy helyreigazítsanak, amit persze sikerült úgy megcsinálni, hogy az egész balhét ráverték a Délmagyarra. Gratula.

Rovatok