Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a nyomtatott PC Guru

2019. november 20., szerda 18:30

Huszonhét év után december elején jelenik meg utoljára nyomtatásban Magyarország legrégebbi piacon lévő játékmagazinja, a PC Guru.

A főszerkesztő, Böjtös Gábor azt írja a cikkében, hogy itthon szinte ellehetetlenítik a nyomtatott sajtót, és hiába próbálkoztak különböző költségcsökkentésekkel, nem maradt más választásuk.

Nem akarunk mutogatni semerre, részben talán mi is hibásak vagyunk, hiszen az utóbbi tíz évben fokozatosan kellett volna emelni az árát (ami állandósult, hiába nőtt minden költség), de tény, hogy ma Magyarországon, a mindenféle teherrel, sarccal, extra költséggel szinte ellehetetlenítik a nyomtatott sajtót, amelynek eleve nyomdaköltséggel és komoly fenntartási díjjal kell számolnia. Ennyi elég is talán ahhoz, hogy megértsétek, sajnos nem járható út az eddigi. Próbálkoztunk az oldalszámcsökkentéssel is, de az is csak minimális tűzoltásra volt jó. Sajnáljuk, és mindnyájunk nevében mondhatom, hogy a szívünk szakad meg, és természetesen nagyon-nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki kitartott mellettünk, így előfizetőinknek is a rengeteg bizalomért és támogatásért!

- olvasható a cikkben. 

A jövőről azt írja, hogy a belsős csapat és a kemény mag mindenképp marad, velük online próbálják meg folytatni. A lap történetével a Checkpoint podcast is foglalkozott idén. 

Rovatok