Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kért Ferenc pápa mert ráütött egy nő kezére

2020. január 1., szerda 17:38

Ferenc pápa bocsánatot kért, mert szilveszter napján a vatikáni zarándokok köszöntése közben elveszítette az önuralmát, és rávágott egy túl lelkes nő kezére. Ahogy az eseményről az Index is beszámolt, a videofelvételeken jól látható, hogy a Szent Péter téren átsétáló pápa köszöntötte az óév utolsó estéjén a Vatikánba érkező zarándokokat.

Miután átnyúlt a tömeget tőle elválasztó kordonon, és megsimogatta néhány gyerek kezét, elfordult a hívektől, hogy folytassa az útját. Ekkor azonban egy a kordon mellett álló nő megragadta a kezét, a pápa pedig miután sikertelenül próbálta kiszabadítani a jobbját, egyszerűen rácsapott a nő kezére, amivel foglyul ejtette.

A hagyományos újévi mise során a pápa időt szakított arra, hogy a Szent Péter téren összegyűlt tömeg előtt megkövesse a zarándokot.

Bocsánatot kérek a tegnap mutatott rossz példa miatt. Néha, sajnos, én is elveszítem az önuralmamat.

A nő nevét nem hozták nyilvánosságra. A Twitterre kikerült videó végigsöpört a neten, a kommentelők pedig a pápát is megtalálták:

Amit a pápa tett ma, csak egy dolgot támaszt alá: hogy férfi.

Az újévi ima során Ferenc pápa elítélte a nők elleni erőszakot is:

Emberségünkről mi más tanúskodna hitelesen, mint az, ahogy egy nő testével bánunk.

Nem ez az első ilyen videó, ami a pápáról napvilágra került, egy 2019-es klipben az látható, hogy elrángatja a kezét, amikor azt egy sorban álló zarándok igyekezett megcsókolni. Erről az esetről a Vatikán sajtóirodája azt tette közzé hogy a pápa nem akart valami fertőző betegséget elkapni, majd azt tovább terjeszteni.

Rovatok