Index Vakbarát Hírportál

Celebeket és civileket küld túlélni az RTL az új Survivorba

2020. január 3., péntek 13:59

Az újkori harmadik (egyébként ötödik) Survivor-évad más lesz, mint az eddigiek, hiszen ezúttal celebritások mérik össze erejüket, kitartásukat és ügyességüket civilekkel a világ egyik legsikeresebb és legjobb tévéműsorában, amit a változás jegyében immáron nem Istenes Bence fog vezetni, hanem az Éjjel-nappal Budapest című fikciós reality egyik veteránja, Joe. A műsorba jelentkezni mostantól lehet.

A valóságshow-műfaj etalonjának számító amerikai kiadással szemben a magyar Survivor ugye nem 13-14 részes, hanem 35 epizódot kapunk, és nem hetente, hanem naponta, ami nem jó, sőt, rossz, mert sok benne az érdektelen holtidő. Értem én, hogy ha egymilliárdot elkölt valaki, akkor jobban örül 35 órányi tartalomnak, és gazdasági helyzet, meg kis piac, de ezzel és a játékosok felesleges pátyolgatásával pont azt veszik el a műsortól, amitől az lett, ami.

Ami a celebeket illeti, nem véletlen, hogy a 40. (!) évadát februárban kezdő amerikai kiadásban soha nem volt ilyen, ez a műsor attól jó, hogy a néző kvázi saját magát látja viszont a képernyőn, és nem előítéletekkel tele áll hozzá az évadhoz, mert a celebekről úgyis megvan a véleménye, ha pedig nincs, akkor az a casting nem jó. Akadnak celebek persze elég sokszor, de csak 1-1, és nem a státuszuk alapján kerülnek a műsorba, vagy nem elsősorban. Félek tőle, hogy nálunk ez megfordul, és nagyon nem fog jót tenni a műsornak.

Joe mint műsorvezető nagy kérdőjel, érző szívű sittes bokszoló-autószerelőt elég jól hozott az ÉNBP-ben (asszem, mármint, hiszen ilyen kombóval a való életben még nem találkoztam), de ez egy másik balett, itt más szabályok mentén kell ugrálni. Istenes a második évadra szerintem beletanult a dologba, bár ha 10 évvel idősebb lenne, az sokat lendített volna a dolgokon. Nos, Joe, avagy Varga Sándor ránézésre pont tíz évvel idősebb.

A színhely vélhetően ismét a Fülöp-szigetek lesz, a műsort ősz előtt nemigen láthatjuk majd.

Rovatok