Index Vakbarát Hírportál

Megfelelő magasságú címszereplőt kap a Jack Reacher-sorozat

2020. január 16., csütörtök 10:29

Megfelelő, a regénysorozat címszereplőjéhez minden tekintetben hasonlító főszereplőt kap az Amazon most készülő Jack Reacher sorozata. Erről a sorozat alkotója, Nick Santora biztosította a rajongókat. Santora, aki az Esküdt ellenségek, a Hazudj, ha tudsz! vagy A szökés sorozatokban dolgozott, azt mondta, hogy a sorozat minden alkotója, legyen szó íróról, producerről vagy színészről, arra törekszik majd, hogy hű maradjon Lee Child regényeinek lényegéhez.

Bár nem mondta ki, a Vanity Fair cikke szerint a nyilatkozat arra utalt, hogy a Jack Reacher-filmekkel ellentétben ezúttal olyan címszereplőt találnak majd, aki megfelel Reacher regénybeli karakterének. A Jack Reacher-filmeket ugyanis sok kritika érte amiatt, mert a főszereplő, Tom Cruise egyáltalán nem hasonlít a könyvek főhősére. A regénybeli Jack Reacher egyik legfontosabb tulajdonsága ugyanis, hogy extrém magas, nagydarab, szőke férfi. Cruise-ról ezek egyike sem mondható el.

A könyvek írója, Lee Child emellett Cruise korát is kifogásolta, szerinte ugyanis az ötvenes éveiben járó színész túl idős ahhoz, hogy eljátssza Reachert. Ennek ellenére két, teljesen különböző színvonalú Jack Reacher mozifilm is készült Tom Cruise-zal. Az első nagy kritikai siker volt, és 60 milliós költségvetéssel 218 millió dollárt hozott, míg a másodikat sem a közönség, sem a kritika nem szerette.   

Hogy ki játssza majd Jack Reachert a sorozatban, egyelőre nem tudni.

Rovatok