Index Vakbarát Hírportál

Rush Limbaugh-nak tüdőrákja van

2020. február 3., hétfő 22:41 | aznap frissítve

Amerika legismertebb rádiós személyisége, a szélső-konzervatív Rush Limbaugh ma élő adásban jelentette be, hogy előrehaladott tüdőrákot diagnosztizáltak nála – írja a Reuters. Azt mondta, amíg csak tudja, a szokás szerint folytatja a műsorát, és közben részt vesz a kezeléseken.

Magyarországon nehéz elképzelni, hogy egy rádiós műsorvezetőnek akkora közéleti súlya legyen, mint amekkora Limbaugh-é. Saját magáról elnevezett, országszerte számos adó által közvetített rádiós műsora a maga 14 milliós hallgatóságával messze a legnépszerűbb a hasonló politikai talkshow-k közül. A 69 éves Limbaugh a '60-as évek közepén kezdte a karrierjét, a '90-es években tévéműsora is volt, írt két bestsellert, és a vagyonát félmilliárd dollárra teszik.

A Limbaugh-jelenséget nehéz Európából megérteni. Úgy csinált amerikai mércével is páratlan karriert, hogy sosem próbált elfogulatlannak látszani. Egész életében keresztes hadjáratot folytatott a liberális média ellen, de ugyanúgy nem bírja a mérsékelt konzervatívokat sem. Nézeteiben szélsőségesen konzervatív, ellenzi az abortuszt, támogatja a halálbüntetést, számtalan rasszista megjegyzést tett az afroamerikaiakra, a feministákat femináciknak nevezi, nem hisz a klímaváltozásban, és persze hatalmas Trump-rajongó. Nem meglepő, hogy Limbaugh elsősorban az alacsonyan iskolázott, a státuszvesztéstől tartó fehér republikánus férfiak körében népszerű.

Rovatok