Index Vakbarát Hírportál

Új főszerkesztő a Magyar Nemzetnél

2020. február 6., csütörtök 14:55

Új főszerkesztőt kap a Magyar Nemzet Toót-Holló Tamás személyében. Az eddigi főszerkesztőt, Ballai Attilát a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány portfóliója sportfőigazgatójává nevezik ki, közölte a Mediaworks Hungary Zrt. Azt is bejelentették, hogy Pósa Árpádot a Magyar Nemzet napilap főszerkesztő-helyettesévé, Néző Lászlót pedig a központi szerkesztőség összevont print és online főszerkesztőjévé nevezte ki Liszkay Gábor vezérigazgató 2020. február 6-i hatállyal.

A Médiaworks tájékoztatása szerint Toót-Holló Tamás 1994-től dolgozik újságíróként, mellette író, irodalomtörténész, kritikus, egyetemi oktató. 2001-ben – akkor még a Toót H. Zsolt névalakot használva – a Heti Válasz alapító főszerkesztője lett, 2004 és 2005 között az Axel Springer cég regionális napilapja, a Reggel felelős szerkesztője volt.

2006-tól az MTI-be került, 2012 és 2013 között az MTVA hírügynökségi területért felelős hírigazgató-helyetteseként kapcsolódott be a közmédia átalakításába, 2013 és 2017 között pedig az MTI főszerkesztőjeként dolgozott. A közmédia alkalmazásában állva a Külhoni Magyar Sajtószolgálat és a Hungary Matters felelős szerkesztői posztját is betöltötte. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatójaként a közszolgálati média és kommunikáció tárgykörében tanít és tréningeket vezet.

A nyomtatott Magyar Nemzet egy év szünet után 2019-ben tért vissza a lappiacra. Az öt évvel ezelőtti G-naptól kormánykritikussá vált újság a 2018-as választást követően megszűnt, majd Simicska Lajos oligarcha médiaportfóliójának más elemeivel együtt a névhasználati jog ismét kormányközeli kézbe került, hogy aztán az addig kormányszócsőként szolgáló Magyar Idők című lapot egyszerűen átnevezzék Magyar Nemzetre.

Rovatok