Index Vakbarát Hírportál

Heti NBA-műsort indít a Sport TV

2020. február 10., hétfő 10:44

Magyarországon elsőként döntött úgy a Sport TV, hogy tévéműsort csinál egy korábbi podcastjéből. A jövőben ugyanis heti rendszerességgel jelentkezik a TV-ben az Alley-oop, Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs műsora, amely éveken át podcastként működött a Sport TV oldalán. Az Alley-oop azóta inaktív, hogy Szaniszló három éve a Sport TV-től Hosszú Katinka médiadivíziójához igazolt.

A döntés nem véletlen, a Sport TV ugyanis rekordmennyiségű, összesen 110 NBA-mérkőzést sugároz a most futó szezonból, miközben az amerikai kosárlabdabajnokság is igyekszik egyre több, az európai főműsoridőbe beférő meccset adni. Az Alley-oop első tévéadása február 15-én lesz a Sport2-n 20:30-kor. Az időzítés egyébként egybeesik az NBA All-star-hétvégéjével, a jövőben pedig mindig szombatonként kerülnek adásba az új részek az aznapi meccs előtt.

2012-ben az egyik első magyar sport tematikájú podcastként indult az Alley-oop, azóta összesen 113 adást ért meg. A műsort vezető Szaniszló és Tőrös később az először amerikai sportokkal, majd kifejezetten az NFL-lel foglalkozó Trash Talk Sport TV-s műsorban is feltűnt, amit ma már Tőrös vezet.

Az adások a tévés bemutató után felkerülnek a Youtube-ra, illetve podcast formában is hallgathatók lesznek.

Rovatok