Index Vakbarát Hírportál

Kicsit túl sokat árul el az Altered Carbon új előzetese

2020. február 12., szerda 09:42

Kijött az első teljes előzetes az Altered Carbon c. sci-fi sorozat második évadához. Az első évad két éve jelent meg, a második február végén érkezik a Netflixre, de már nem Joel Kinnamannel, hanem a Bosszúállókból Sólyomként ismert Anthony Mackie-vel a főszerepben.

A második évad 30 évvel játszódik az első után, de a főszereplőnek, Takeshi Kovacsnak továbbra is az a célja, hogy megtalálja rég elvesztett szerelmét. Kovacsot eddig Kinnaman alakította, azonban az Altered Carbon világában már lehetséges a testcsere, így semmi extra nincs abban, hogy a japán-magyar származású főhőst más színész alakítja. Jó, annyi különbség azért van, hogy Kovacs az új testéhez olyan extrákat is kap, mint a gyors gyógyulás, átlag feletti reflexek, illetve valamiféle telekinézis.

Annyit elárult még a Netflix, hogy az első évadhoz hasonlóan Kovacsot ismét egy bűncselekmény-sorozat felderítése miatt reaktiválják, és visszatér hű társa, a Poe névre hallgató mesterséges intelligencia is. Egyik kollégánk (Sixx) pedig még annyit hozzátett, hogy mivel ő olvasta a sorozat alapjául szolgáló könyveket, így kijelenthető, hogy a második évad főleg a harmadik könyvet dolgozza fel, de valamennyire érinti a második regényt is majd.

A trailerből kiderül, hogy nagy szerepet kap az évadban az úgynevezett Harlan's World nevű bolygó, ami az egyetlen lakható bolygó a saját naprendszerében, és elsőként japánok kolonizálták főleg kelet-európai és szláv vendégmunkásokkal. Sajnos túl sokat is elárul az előzetes, mert azt is sikerült lelőni, hogy Kovacs valahol, valamikor végre találkozik régi szerelmével, a felkelők vezetőjével, Quellcrist Falconerrel. Egyébként az előzetes alapján úgy tűnik, hogy a korábbi neo-noiros, nyomozós hangulatot egy jóval akciódúsabb évadra cserélték.

Rovatok