Index Vakbarát Hírportál

Aki a maffiával kekeckedik, előbb-utóbb beverik a száját

2020. március 6., péntek 13:31

Óriási közhely a cím, de ettől még megáll, ahogy az a Ozark című Netflix sorozat harmadik évadából (vélhetően és ismét) kiderül. A fű alatt a streamingszolgáltató egyik legjobb sorozatává váló, két Emmy-díjjal is jutalmazott sorozat egy picit a Breaking Bad alapjaira építkezik, azaz adva van egy chicagói kisember (Jason Bateman), akinek a házassága már nem sokkal több, mint egy gyereknevelési megállapodás, és aki megszállottan igyekszik a jövőre gondolva anyagi és egyéb biztonságot teremteni a gyerekeinek (2 db, egy fiú, egy lány). A kisember nem kémiatanár, mint Walter, hanem befektetési tanácsadó, aki egy haverjával közös, kis céget visz, tulajdonképpen egy ügyféllel, Dellel, a mexikói drogbáróval, aki rajtuk keresztül mossa tisztára a pénzét.

Aztán lesz egy kis probléma (a haver lenyúlja a maffiát, és ebbe picit belehal), de mielőtt eszkalálódhatna, antihősünk, Marty, meggyőzi a a begőzölt Delt, hogy a kb. a bivalybasznádi bányatónak megfelel jelentőségű ozarki tavak mellett úgy lehet tisztára mosni a drogmilliókat, mint sehol máshol. Mert vidék. Mert taplók. Mert mit tudnának. És költözik, családostól, a 15 éves lányával (Sofia Hublitz), a kiskamasz fiával (Skylar Gaertner) és a feleségével (Laura Linney) egyenesen Ozarkba, ami sok szempontból pont olyan, mint elképzelték, sokból meg nem.

Az első két évad arról szólt, hogyan igyekszik a család kikerülni a slamasztikából, de merül el nyakig benne, egészen addig, míg a Marty be nem sokall, és a második etap végére úgy állunk, hogy a felesége egyre szívesebben gengszterkedik, ő meg menekülne belőle. A harmadik évad nem túl sok jót ígér ebben a tekintetben, március 27-én kiderül, mennyire.

Rovatok