Index Vakbarát Hírportál

A Nők Lapja elhatárolódik saját Eszenyi-interjújától

2020. március 12., csütörtök 11:41

A legcsodásabb, ha igazi alkotótárssal hoz össze az élet!

– ez a mondat szerepel Eszenyi Enikő fotója mellett a Nők Lapja eheti számának címlapján.

A Vígszínház igazgatójával készült címlapinterjú a magazinos nagyinterjúk szokásos, kellemesen csevegő stílusában zajlott.

Eszenyit a többi között arról kérdezték, hogy hogyan került a "szenvedélyes színházcsináló pozíciójába", mi volt az első visszajelzés, amit színészként kapott, és hogy meglepte-e, hogy kinőtte a naiva szerepét.

Azonban a print megjelenéssel párhuzamosan a Nők Lapja online felületén megjelent egy cikkhez fűzött szerkesztőségi kommentár is, amelyben gyakorlatilag elhatárolódnak az interjútól:

Kedves Olvasóink! Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy az Eszenyi Enikővel készült interjúnkat egy hónappal ezelőtt vettük fel. Amikor az őt ért vádak napvilágot láttak, a magazin éppen megérkezett a nyomdából. Természetesen a Nők Lapja az abúzus minden formáját elítéli. Köszönjük a megértést!

Mint ahogy arról az Index is beszámolt, a  Vígszínház egykori társulatának tagjai Eszenyi Enikő igazgató kíméletlen, agresszív és diktatórikus vezetői módszereiről nyilatkoztak a sajtóban. Ezt követően a főváros vizsgálatot indított a Vígszínház működésével kapcsolatban,hogy felderítsék, mi igaz az Eszenyi „verbális erőszakjáról” és „agresszív vezetői kommunikációjáról” szóló vádakból. A Vígszínház igazgatói pályázatával kapcsolatos társulati szavazáson a társulat 96%-a Eszenyi Enikő ellen voksolt. Telekes Péter színész az Indexnek részletesen is beszélt az általa tapasztalt pszichés és verbális bántalmazásokról, mint elmondta, először akkor hagyta ott a Vígszínházat, amikor lekvárt kellett volna nyalogatnia Eszenyi hónalja alól, de erre nem volt hajlandó.

Mint ahogy megírtuk, a Vígszínházban március végére várható döntés azzal kapcsolatban, hogy ki vezetheti a következő öt évben a teátrumot. Az igazgatói pályázatokról mi is írtunk, Eszenyi Enikőéről itt, Rudolf Péteréről itt, Csányi Jánoséról pedig itt; a három jelöltet ebben a cikkben mutattuk be.

Rovatok