Index Vakbarát Hírportál

Felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője, két hónappal a lap indulása után

2020. március 25., szerda 15:55

Azonnali hatállyal megszüntette saját munkaviszonyát Kerényi György, a Pesti Hírlap című ingyenes napilap főszerkesztője – értesült a Média1.hu. Kerényi a portálnak megerősítette, hogy valóban távozott a tegnapi nappal, de titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem nyilatkozott arról, hogy miért.

A Média1 szerint Kerényi a külsős szerzőknek küldött búcsú-emailjében azt írta: reméli, mihamarabb hozzájuthatnak a honoráriumukhoz.

A Milkovics Pál csehországi magyar médiavállalkozó által alapított kiadvány elég sok zökkenővel indult el év elején. Tavaly csak egy nulladik szám jelent meg a fővárosi és a kerületi önkormányzat közterület-használati engedélyének hiánya miatt, és azt ígérték, hogy az újság január 13-ától jelenik majd meg rendszeresen. Az indulást év elején megint elhalasztották pár héttel, végül január 30-án jelent meg az első szám. A problémák később is sokasodtak:

mivel utcai terjesztésű lapról van szó, a koronavírus-járvány miatt nemrég fel kell függeszteni a terjesztését, és a szerkesztőség online próbál meg túlélni.

A hírt a Pesti Hírlap kiadójának tulajdonosa, Milkovics Pál is megerősítette, hozzátéve, még ma kinevezik Kerényi utódját, aki a szerkesztőségen belülről veszi át a pozíciót.

Milkovics a Kreatívnak azt mondta: a lap szempontjából a lehető legrosszabbkor jöttek a koronavírus-járvány miatti korlátozások, keserves időszak jön a lap életében. A tulajdonos szerint a legfontosabb cél az, hogy valahogy online átvészeljék ezt az időszakot, és újraindíthassák a lap nyomtatott verzióját. De ehhez a túléléshez további megszorításokra lesz szükség – mondta a tulajdonos

Ne maradjon le semmiről!

.

Rovatok