Index Vakbarát Hírportál

360 érettségi videó került fel az M5 YouTube-csatornájára

2020. március 26., csütörtök 10:50

Az M5 YouTube-csatornáján hat tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben – közölte az MTVA az MTI-vel.

Az M5 oktatási sávjában hétköznap 12.30-tól elsősorban a középiskolás korosztálynak szóló érettségi műsorok kaptak helyet: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem naponta, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. Ezek a tartalmak a MédiaKlikk mellett témakörökre lebontva a YouTube-on is elérhetővé váltak. Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia és földrajz tantárgyakból összesen 360 videó került fel, hogy kiegészítse a digitális oktatást.

Az órákat középiskolai tanárok tartják valamennyi témakört érintve a korábbi érettségi időszakokból. "Ha bizonytalan vagy a nyelvtan tételekben, vagy csak érdekel a szónoklattan mestersége, a stílusok, a hangtan, a szófajtan, a nyelvújítás vagy a magyar nyelv alakulása, akkor kattints a magyar nyelv és irodalom lejátszási listára, amelyen részenként 25 percben kaphatsz átfogó képet az adott témakörről" – írták.

A tartalmak segíthetnek az ismétlésben, az összegzésben, a kiegészítésben, valamint elmélyíteni az iskolában megszerzett ismereteket, ráadásul kevesebb idő alatt, mint egy negyvenöt perces tanóra. Az M5 videomegosztó csatornáján több oktatási tartalom is elérhető: a középiskolások további tantárgyakat, a felsősök pedig évfolyamra lebontva találhatnak témákat a legtöbb tantárgyhoz. 

Az érettségizők felkészülését az Index is szeretné segíteni. Iskolatévénkben olyan előadások, olyan témák kerülnek elő, amire sokszor nem jut idő az iskolában, a mostani helyzetben pedig főleg nem fog. Magyarból, matekból és történelemből tíz-tíz órában, nagyszerű tanárokkal segítünk azon, hogy még jobban sikerüljön az érettségi.

Rovatok