Index Vakbarát Hírportál

Átszabja a tavaszt az RTL Klub: főműsorba tér vissza a Barátok közt

2020. április 14., kedd 13:19

Megújult a 21 évét taposó Barátok közt (nem rekord, de nagyon tiszteletreméltó kor, a USA-ban a General Hospital 1963 óta megy, a briteknél a világrekorder Coronation Stret meg 1960 óta), új főcímet kapott, és frissült a képi világ is, aminek első jele a sorozattól eddig szokatlan stílusú promóképhalom. Az április délutáni és késő esti sávból hétköznap 20:05-re költöző Barátok közt után az április 27-i héttől

Hétfőnként

este 9-kor a Cápák között második évada következik, aminek új szereplője is van Tomán Szabina üzletasszony személyében, aki 15 év modellkarriert követően már 8 éve építi saját vállalkozását. Mellette az első évadból megismert arcok szerepelnek majd, azaz Balogh Levente, Balogh Péter, Fehér Gyula és Moldován András, a műsor lényege meg az, hogy vállalkozók adják elő elképzeléseiket, terveiket, és kérnek rájuk pénzt, a Cápák meg vagy adnak, vagy nem. A műsorvezető továbbra is Lilu.

Keddenként

este 9 órától új epizódokkal folytatódik az RTL Magyarország 2019-ben indult dokusorozata, az Isten veled, Magyarország, ami a külföldre költöző magyarokról szó. Ebben az évadban lesznek Görögországba, Norvégiába (egy olyan család, ami az itthoni, kényelmes életet feladva szó szerint a semmibe költözött ki) vagy Ausztráliába kiköltözők, utóbbiak esetében a forgatás valós drámába fordult: a kiköltöző családot átverte a bevándorlási ügynök, a pár azért küzd, hogy visszakaphassa az elcsalt milliókat. Az évad ugyan a koronavírus-járvány előtt készült, de az azóta történtek átírták a családok életét. A nézők a friss fejleményekről sem maradnak le: a szereplők az adást követő napon a Fókuszban számolnak be arról, hogyan változtatta meg mindennapjaikat a járvány.

Szerdánként

este 9:00-től Szabó Zsófi vezetésével visszatér a Toplista, az első adásban a fénykorát élő magyar sorozatgyártás legnagyobb csillagai szerepelnek.

Csütörtökönként

este 9-től egy új, saját gyártású bűnügyi riportmagazinnal erősít az RTL Klub. A címe Bűnös lelkek, és olyan megtörtént eseteket dolgoz fel, amelyek nem hagyják nyugodni a magyar társadalmat. Miért gyilkoltak meg ártatlan apákat és anyákat az ország legkegyetlenebb bankrablói? Miben bízik egy sorozatgyilkos, aki évtizedek után szabadulhat a rácsok mögül? Mit érez egy ember, aki élve eltemet egy 11 éves gyereket? A műsorban lesznek interjúk a bűnösökkel, családtagokkal, szemtanúkkal; eredeti, soha nem látott felvételekkel és rekonstruált, színészek által eljátszott jelenetek segítségével mutatja be az elmúlt évtizedek legbrutálisabb magyar bűnügyeit. A legendás Kék fény nagyon távoli leszármazottjának két műsorvezetője Gál Petra (a Fókusz szerkesztő-riportere) és Bányai Viktor (az RTL Híradó bűnügyi tudósítója) lesz. A Bűnös lelkek első adása a Szita Bence-gyilkosságról fog szólni.

Péntekenként

este 8:40-től jön egy új sorozat a magának katalógusból orrot, állat és melleket műttető Poppy Montgomery főszereplésével: a Különben dühbe jövök (eredetileg Reef Break) főszereplője tolvajból avanzsált a kormányzó különleges bűnügyeit kezelő sameszává egy paradicsomi üdülőhelyen, és forgat fel mindent, amit lehet.

Az április 27-től induló új műsorstruktúra állandó elemei a 18:00 órakor kezdődő Híradó és az utána kezdődő Fókusz (szombatonként a Fókusz Plusz). A hétvégén jelentkező három új műsorról (Made in Karantén, Maradj haza magadnak! és Segítség! Itthon vagyok!) itt írtunk, egy apró kiegészítés: a Mellékhatás nem jut az Apatigris és A Tanár sorsára, marad műsoron.

Rovatok