Index Vakbarát Hírportál

Kigyógyult a koronavírusból Kristofer Hivju, a Trónok harca színésze

2020. április 16., csütörtök 16:00

Teljesen felépült betegségéből a koronavírus-fertőzött norvég színész, Kristofer Hivju, aki a Vadak egyik vezérét, Óriásölő Tormundot alakította a Trónok harcában.

A 41 éves színész egy szerdai Instagram-posztban jelentette be, hogy ő és a felesége, Gry Molvær Hivju is kigyógyult a fertőzésből. A bejegyzés szövege szerint mindketten tünetmentesek, jó egészségnek örvendenek.

Kristofer Hivju egy hónappal ezelőtt, március 16-án, jelentette be – szintén az Instagramon –, hogy koronavírus-tesztet végeztek rajta, amelynek eredménye pozitív lett, de csupán enyhe megfázásos tüneteteket tapasztalt magán. A mostani posztja végén ismét arra kérte a követőit, hogy tegyenek meg mindent a vírus terjedése ellen, azaz mossák a kezüket, tartsák be az előírásokat, és figyeljenek az embertársaikra.

Norvégia az elsők közt hozott korlátozó intézkedéseket a járvány miatt: bezártak az iskolák és óvodák, számos vállalat függesztette fel a termelést, korlátozták az emberek mozgásszabadságát, ennek hatására azonban százezrek váltak munkanélkülivé. Jelenleg a korlátozások enyhítésére készülnek. Az országban jelenleg 6798 fertőzöttet tartanak nyilván, és 150 ember halt meg eddig a járványban.

Rovatok