Index Vakbarát Hírportál

A Disney-től kerül át a TikTok új vezérigazgatója

2020. május 19., kedd 14:38

Kevin Mayer korábban a Disney fogyasztóiért és nemzetközi ügyeiért felelős ágazatot irányította, írja a Variety. A mostani váltás után a Tiktok vezérigazgatója lett, illetve a cég kínai anyavállalatánál, a ByteDance-nél is pozíciót kapott.

Mayer a Disneynél fontos szerepet töltött be, kinevezése előtt a vállalat stratégiai ügyeivel foglalkozott, ő felügyelte a Disney Plus működését, és segített a Fox felvásárlásában is. A Disney februárban megválasztott vezérigazgatója, Bob Chapek azt mondta róla:

Remek munkát végzett a streamingszolgáltatások felügyelésével és bővítésével, miközben megteremtette azokat a kreatív és a technológiai előfeltételeket, amik szükségesek voltak a Disney Plus globális elindításához.

A Disney Plus áprilisban döntötte meg saját rekordjait, amikor elérte a több mint 50 millió feliratkozót. Mayer feladata a Tiktoknál is hasonló lesz, a ByteDance vezetője, Yiming Zhang szerint ugyanis "alkalmas ember arra, hogy kreativitásra ösztönözze a felhasználókat világszerte". Mayer nyilatkozatában "kreatív és pozitív online közösségnek" nevezte a Tiktokot, illetve azt mondta, várja az új kihívásokat. A Disneynél pedig Mayer helyét Rebecca Campbell, a Disneyland irányítója veszi át.

A Tiktok egyébként egy applikáció, amiben a javarészt fiatalabb felhasználók rövid videókat töltenek fel. 

Rovatok