Index Vakbarát Hírportál

Hugh Jackman Ferrari akar lenni

2020. június 21., vasárnap 16:57

Jövőre forog majd  Michael Mann (Szemtől szemben)  régóta tervbe vett filmje Enzo Ferrari, a legendás olasz autóépítő és -versenyző, a Ferrari cég alapítója életéről. Az 1898-1988 között élt Ferrarit Hugh Jackman alakítaná a filmben.

A deadline.com szerint Mann átírta a film forgatókönyvét, amelyet eredetileg Troy Kennedy Martin, Az olasz meló című film forgatókönyvírója írt. A rendező 1990-es évek óta tervezi az olasz autógyártómogul történetének megfilmesítését háttérben a két világháborúval és számos családi tragédiával. Korábban Christian Bale-lel tárgyalnak a főszerepről.

A filmben központi szerepet kap az 1957-es év, amikor a Mille Miglia legendás olasz autóversenyen egy Ferrari balesetet szenvedett, amiben a sofőr és a navigátor mellett kilenc néző is életét vesztette, köztük öt gyerekkel. A versenyt ekkor tiltották be örökre. 

Mann 2021 elején akarja kezdeni a forgatást. A rendező a múlt évben Az aszfalt királyai (Ford vs Ferrari) című film egyik producere volt. A Matt Damon és Christian Bale főszereplésével készült film az amerikai Ford és az Olasz Ferrari párharcáról szól a 24 órás Le Mans autóversenyen az 1960-as években.

Rovatok