Index Vakbarát Hírportál

Elnézést kért a Fox, amiért levágták egy képről Trumpot Epstein mellől

2020. július 7., kedd 15:44

A Fox News szerint hibából vágták le Donald Trump amerikai elnököt egy olyan 2000-es képről, amin Trump a hírhedt milliárdos, Jeffrey Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell mellett látható, írja a Guardian.

Jeffrey Epstein tavaly ölte meg magát egy New York-i börtönben, ahova azután került, hogy szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával letartóztatták. Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt múlt héten fogták el a rendőrök, ellene az a vád, hogy részt vett Epstein hálózatának működtetésében, és ő szállította a milliárdosnak a behálózott fiatal lányokat.

Epstein milliárdos befektetőként kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezett, ismerte többek között Bill Clintont, András yorki herceget és Donald Trumpot is. Az említett képen Maxwell és Epstein mellett Donald Trump és akkori barátnője, Melania Knauss – a jelenlegi First Lady – látható Trump rezidenciáján, a Fox azonban úgy használta a fotót, hogy Donald Trumpot levágta róla.

A Fox News később azt mondta,

július 5-én vasárnap egy Ghislaine Maxwellről szóló anyagunkban tévesen vágtuk le Donald Trump elnököt egy fotóról, amin Melania Knauss, Jeffrey Epstein és Maxwell mellett szerepelt. Elnézést kérünk a hibáért.

Korábban Donald Trump fia, Eric Trump posztolt képeket arról, hogy Maxwell és Bill Clinton egy képen szerepelnek. Eric Trump azt kommentelte a fotókhoz, hogy "madarat tolláról", de később sokan felhívták rá a figyelmét, hogy apja is szerepel közös képeken Epsteinnel.

Rovatok