Index Vakbarát Hírportál

Megvannak a Minőségi Újságírás júniusi díjazottjai

2020. július 21., kedd 14:07

Az egy éves szünet után újraindult Minőségi Újságírás Díjat 2020 júniusában Bukovics Martin és Bakó Bea, az Azonnali.hu újságírói kapták a szerb választási kampányt és politikai térképet mindenki másnál alaposabban bemutató, nyolc részből álló cikksorozatukkal (amelynek egy részét közösen, más részét külön-külön jegyezték), közölte a Főszerkesztők Fóruma.

A győztes íráson túl a beérkezett nevezések közül a zsűri három másikat is kiemelésre méltónak tartott. Csabai Károly a Privátbankár.hu-n talált eddig mások által fel nem tárt összefüggéseket a CIG-Pannónia Biztosító bonyolult tulajdonviszonyi fejleményei és az alakulóban lévő MKB-Takarékbank-Budapest Bank tranzakció között.

Jankovics Márton interjúja Háy Jánossal a 24.hu-n jelent meg és azzal vívta ki a zsűri elismerését, hogy még az egyébként színvonalas író-interjúk soránál is mélyebbre ment, sikerült elkerülnie a kliséket és így meglepő irányokba menő valódi beszélgetés készült.

Kovács Bálint, az Index újságírója pedig az Operettszínházon belüli zaklatási ügyeket és vezetési válságot tárta fel részleteiben, a témában szükséges nagy tapintattal.

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai: Both Vilmos, Hermann Irén, Nyáry Krisztián, Veiszer Alinda, Varró Szilvia, Dudás Gergely és Weyer Balázs. A nyertes írás szerzője 200 ezer forint jutalomban részesül.

Rovatok