Index Vakbarát Hírportál

A Disney tényleg kivégezte a 20th Century Foxot

2020. augusztus 12., szerda 12:31

A Disney szórakoztatóipari gigacég még 2019-ben vásárolta meg 71,3 milliárd dollárért a Foxot, majd pár hónappal a nagy üzlet után, 2020 januárjában a 20th Century Fox stúdió nevéből kivette az előző tulajdonosra emlékeztető Fox szót, és 20th Century Studios, Searchlight Pictures néven működteti azóta. Most pedig sorra került a 20th Century Fox Television is, ami ezentúl egy 20th Television lesz, írja a CNN

Az ikonikus logó marad, csak a Fox szót tüntették el róla, és ősszel már ezzel az emblémával kerülnek adásba a legújabb műsorok, a régieknél azonban egyelőre marad a nosztalgikus felirat. Természetesen a tévéstúdióknál is lesz egy kis változás, az ABC Studios és az ABC Signature Studios egyszerűen csak ABC Signature lesz, a Fox 21 Television Studiost pedig Touchstone Televisionra nevezik át.  Mivel a Fox Entertainment, a Fox Sports és a Fox News nem tartozik a Disney-hez, ezért náluk nem lesz névváltoztatás, teszik hozzá. 

A 20th Century Fox 1935-ben jött lére, amikor egyesült a Twentieth Century Pictures és a Fox Films. Utóbbit egyébként a magyarországi születésű William Fox (Fried Vilmos) alapította.

Rovatok