Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert és a Fókuszcsoport is nekiment Dancsó Péternek

2021. január 14., csütörtök 19:03

Puzsér Róbert már nem egy videót készített Dancsó Péter átalakulásáról, az első videósról, aki magyar nyelvű csatornával anno először érte el itthon az egymillió feliratkozót YouTube-on. A Videómánia néven futó csatorna atyja hosszú utat járt be a videós platformon.

Puzsér kritizálta már többek között azt, hogy Dancsó letörölte régi filmkritikáit, mintha szégyellené azt, aki anno volt. Legutóbb viszont azt fogalmazta meg róla, hogy nem elég, hogy olyan dolgot mutat be a csatornáján, amit szerinte reklámozni is szégyen, mindezt a gondolat és a kritika megfogalmazásának teljes hiányában teszi, mintha csak a tévé fizetett bábja lenne.

Ha ez nem lenne elég, két nappal Puzsér Róbert után a Fókuszcsoport is feltöltött egy paródiavideót. Egy videót, ahol bár konkrétan senki nem mondja ki, de minden mondat Dancsó pálfordulását kritizálja. A sors fintora, hogy Nagy Ádám, a Fókuszcsoport feje mindezt olyan tűpontosan és zseniálisan teszi, hogy azt maximum maga a Videómánia létrehozója tudta volna ilyen szépen csinálni – pályafutása legelején.

Hogy ki mennyire érzi jogosnak a Dancsó Péter irányában megfogalmazott kritikákat, azt mindenkinek szíve joga eldönteni, az biztos, hogy a bemutatott két videóban jócskán akadnak elgondolkodtató mondatok.

Dancsó Péter eleinte szarkasztikus stílusú filmkritikáival hívta fel magára a figyelmet, intelligens humorral fűszerezve videóit.

Majd a kócos hajú beszédhibás fiúból egyik napról a másikra lett egy szinte új személy. De nem csak külsőleg.

Tartalmai elkezdtek egyre kevesebbet mutatni saját magából, a gondolataiból, majd felkarolva a trash videókat csatornáján a kritikák helyét átvette a fiatalok szórakoztatása. Sok követője fejezte ki nemtetszését a váltással kapcsolatban, ám a feliratkozók azt mutatták, hogy igény van erre a stílusra.

Azóta már gyártott videóklipeket is, sőt a Viasat produkciója, a Feleségek luxuskivitelben szinte Dancsónak köszönheti a sikerét.

A feliratkozók száma Dancsó csatornáján eléri az 1,17 milliót, a videók nézettsége sokszor ennek egyharmadát is alig közelíti meg – ezzel viszont a honi Youtube-erek között is az élmezőnyben van a nézettségi adatokat tekintve.

Dancsó Péter manapság egy másik tévés műsort elemez: a Való Világ legújabb szériáját.

Rovatok