Index Vakbarát Hírportál

Doktor House magához tért

2009. február 4., szerda 10:20 | aznap frissítve

Az RTL Klub megtartotta az első helyet, de csütörtök este még a Barátok közt is versenytársra talált a Hal a tortánban. Jackie Chan-t még mindig nem bírják a tévénézők, a Tök állatt és Jack Hunter újabb kalandja viszont sokakat érdekelt.

Az AGB Nielsen adatai szerint a Tv2 múlt heti nézettségéhez képest egy százalékkal visszaesett, az RTL Klub 2,3 százalékkal jobban szerepelt. Kis mértékben erősödött az m1 is.

5. hét
4. hét

A Tv2 nézettség- csökkenésében szerepet játszat az is, hogy a csatorna nem vitte el a hétfő estét – amit egyébként meg szokott nyerni – a kereskedelmi korcsoportban. Egyedül az NCIS- Tengerészeti helyszínelők tartotta magát (32,9 százalék) az RTL Klubbal szemben, ahol akkor éppen a Veszélyeztett faj ment (24 százalék). De a Gyilkos számok (25,8 százalék) és a Különleges ügyosztály (17,5 százalék) már kevésnek bizonyultak a Már megint egy dilis amcsi filmmel szemben (32,7 százalék).

Rezgő léc

Ezt a tendencia szerda és csütörtök este kicsit megingott: House doki alul maradt (28,3 százalék, Tv2) a Bad Boys -hoz képest (30 százalék, RTL Klub) szerda este, de egy fél órára tudott több nézőt (29,7 százalék) megnyerni a kereskedelmi korcsoportból a Tv2-nek, mint a rosszfiúk (26,6 százalék, RTL Klub).

Csütörtök este a Hal a tortán (31,4 százalék) közelítette meg a Barátok közt (31,6 százalék) nézettségét. A folytatásban az RTL Klubé lett a vezetés az Amerika kedvenceivel (25,1 százalék). A Nagy franc a kis francia gyengébben teljesített (21,5 százalék) a Tv2-n, de egy – egy félórát meg tudott nyerni a kereskedelmi korcsoportban.

Továbbra is a Barátok közt RTL Klub húzó műsora, a Vacsoracsata és a Fókusz mellett. Az összesítésben a Tv2 rivális főzős műsora magához képest kicsit jobban szerepelt, de meg sem közelítette a Vacsoracsata nézettségét.

5. hét
4. hét

Jack és Jackie

Jackie Chan eddig sem jött be a tévénézőknek, de az Ikerhatás korábbi eredményét még inkább alulmúlta múlt heti szereplése (15,5 százalék, Tv2), amikor a Tök állattal került szembe (40, 5 százalék, RTL Klub).

Viszont Jack Hunter újabb része nagy sikerrel szerepelt az RTL Klubon. Két héttel ezelőtt a Gagyi lovagot nyomta le, múlt héten pedig a Magánürügyet.

Rovatok