Index Vakbarát Hírportál

Elindult Tarjányi Péter hírszájtja

2008. április 17., csütörtök 22:04

A Zoom.hu pártbefolyástól mentes lap lesz, kormányzati hirdetéseket sem fogadnak majd, írja a főszerkesztő. Lesz viszont sok videó, sőt élő, beszélgetős hírműsor is.

Megérkezett az értesítés a hírlevélre feliratkozottaknak: csütörtök este elindult Tarjányi Péter, a korábban állami cégek átvilágításával is megbízott Proware Kft. tulajdonosa, a rendőrség különleges szolgálatának egykori őrnagya hangsúlyozottan független hírportálja, a Zoom.hu. Az impresszum tanúsága szerint igazak voltak a hírek, melyek szerint jobb- és baloldali médiáktól egyaránt csábítanak a szájthoz munkatársakat: a stábban volt inforádióst, népszavást, Lánchíd rádióst, Magyar Narancs-ost és indexest is találni.

A lap főszerkesztője Nagy József, a 168 óra egykori újságírója, a főszerkesztő-helyettes pedig az Inforádiótól átigazolt Szűcs Péter, aki a Duna Televízióban is feltűnt az utóbbi években. A kereskedelmi igazgató a Belügyminisztérium egykori sajtófőnöke, Salgó Adrienne, akinek a nevét sokan Draskovics Tibor mindent elintéző második feleségeként ismerhették meg.

A főszerkesztői beköszöntőben Nagy József elutasítja a találgatásokat, melyek szerint a lap szocialista pénzmosoda, kormányzati hírportál, esetleg Gyurcsány Ferenc búcsúajándéka lenne a kabinetfőnökségtől elvileg gyermekvárás miatt távozó Gál J. Zoltánnak, és hangsúlyozza: a Zoom pártbefolyástól mentes, ezért például kormányzati hirdetéseket sem fogadnak majd.

A beköszöntőből kiderül, hogy a szerkesztőségben tévéstúdió is van, ahol napi interjúkat készítenek, és élőben sugárzott, beszélgetős hírműsorokat is fognak sugározni.

Az Index információi szerint 1,5-2 milliárd forintos befektetéssel jött létre a szájt, Tarjányi Péter a Heti Válasznak adott interjújában elmondta: a pénz cégcsoportja különböző tevékenységeiből származik, például olaszországi ingatlan- és energiaüzletekből, török szállodából vagy a győri stadion- és bevásárlóközpont-beruházásból.

Nagy József korábban az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a tulajdonos nem türelmetlen, tudja, hogy idő kell egy új portál beindításához, ezért akár több évet is hajlandó várni, míg a lap nyereségessé válik.

A régi Magyar Hírlap reinkarnációja

Múlt héten egy másik régen beharangozott portál is elindult, a Zona.hu, amit Szombathy Pál, a Magyar Hírlap egykori főszerkesztője készít, főleg régi hírlaposokkal. A Zóna tudatosan kerüli a hírversenyt, inkább a háttérre, az elemzésre, a véleményre és a tényfeltárásra koncentrál. Ennek megfeleően az internetes lapok között szokatlan módon, naponta csak háromszor, reggel, délben és este frissül.

Rovatok