Index Vakbarát Hírportál

A kaposvári színházat működtető társaság tulajdonába kerülhet az épület

2009. november 19., csütörtök 14:58

Schwajda György igazgató a rekonstrukció sikerének érdekében az épület átadása mellett kérte, hogy a kft. kapjon felhatalmazást a beruházás lebonyolítására.

A Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit kft. tulajdonába kerülhet a színház épülete a kaposvári közgyűlés csütörtöki döntése alapján. Erről Schwajda György direktor kezdeményezésére határozott a testület.

Kérését az ez év februárjától az önkormányzat száz százalékos tulajdonában lévő kft.-ként működő színház ügyvezetőjeként Schwajda György azzal támasztotta alá: így és még két feltétel teljesülése esetén lehetségesnek tartja, hogy a teátrum fennállásának 2011-ben esedékes 100. évfordulóját egy teljesen megújult színházban ünnepelhessék.

Schwajda György a rekonstrukció sikerének érdekében az épület átadása mellett kérte továbbá, hogy a kft. kapjon felhatalmazást a beruházás teljes körű lebonyolítására - kormánybiztosként ő felügyelte az új Nemzeti Színház építését -, valamint azt, hogy az önkormányzat biztosítsa a rekonstrukcióhoz szükséges saját forrást.

A közgyűlés valamennyi kérésnek eleget tesz, amennyiben a felújításhoz szükséges, jelen számítások szerinti 7 milliárd forintnyi forráshoz a színház hozzá tud jutni.

Rovatok