Index Vakbarát Hírportál

Keresik Michael Jackson orvosát

2009. június 26., péntek 20:23

Az amerikai hatóságok a csütörtökön elhunyt Michael Jackson orvosát keresik, aki állítólag a popsztár halála előtti órákban túl nagy adagot adott be neki a szokásos fájdalomcsillapítójából.

Michael Jackson egyik személyi orvosát keresi a Los Angeles-i rendőrség, írja a CNN. A hatóságok ki akarják kérdezni a férfit, miután egyes feltételezések szerint a csütörtökön elhunyt popsztár halálát megelőzően túl nagy adagot kapott a demerol nevű fájdalomcsillapítóból. A TMZ a családtagokra hivatkozva azt írta, hogy Jackson halála előtt nem sokkal, csütörtök délelőtt 11:30-kor kapta meg az utolsó adag demerolját, és a zenész házában lakó orvost a kiérkező mentősök már nem találták otthon.

Az orvos autóját a csütörtökön elhunyt popsztár házánál foglalták le, azonban a férfit egyelőre még nem találták meg. "A gépkocsit azért foglaltuk le, mert lehetnek benne gyógyszerek, vagy más bizonyítékok, amelyek segíthetnek az igazságügyi orvos szakértőnek a halál okának megállapításában" - mondta Karen Rayner, a Los Angeles-i rendőrség szóvivője.

Michael Jacksont egy demerol nevű fájdalomcsillapítóval kezelték, amit minden nap injekció formájában kapott meg. Ez egy morfiumhoz hasonló erős fájdalomcsillapító, annyiban különbözik a morfiumtól, hogy használata biztonságosabb, kevesebb kockázattal jár, kisebb az esély a rászokásra. Bővebben a Velvet cikkében>>>

A hatóságok azt is bejelentették pénteken, hogy várhatóan még hetekig eltart, amíg hivatalosan is megállapítják Michael Jackson halálának okát. "Figyelembe véve az elvégzendő tesztek mennyiségét, nagyon valószínűtlen, hogy bármilyen eredményt is közzé tudunk tenni még pénteken" - mondta Ed Winter halottkém a CNN-nek. A boncolás előzetes eredményei is jelezhetik már Jackson halálának körülményeit.

A Vatikán is megszólalt

A csütörtökön tragikus hirtelenséggel elhunyt Michael Jacksonról megemlékezett a Vatikán lapja, a L'Osservatore Romano is. Pénteki írásában a lap az olyan mítoszok közé emeli Jacksont, mint Elvis Presley, Janis Joplin, Jim Morrison, Jimi Hendrix vagy John Lennon, "akik soha nem halnak meg a csodálóik szemében". Az elmúlt időkben - sajnos - nem mindig művészettel kapcsolatban volt ismert - írja a lap emlékeztetve a pedofília gyanúja miatt indított bírósági eljárásokra. "De semmilyen vád, legyen az bármilyen szégyenletes, nem tudta kikezdeni mítoszát az egész világban élő sok millió csodálója között". (MTI)

Rovatok