Index Vakbarát Hírportál

Művészeknek is rendeznek valóságshow-t

2009. július 20., hétfő 12:59 | aznap frissítve

Sarah Jessica Parker az egyik producere annak a valóságshow-nak, amiben tizenhárom amerikai képzőművész versenyez majd egymással. Már majdnem négyszázan jelentkeztek.

Majdnem négyszázan jelentkezett abba az új amerikai valóságshow-ba, amiben képzőművészek versenyeznek majd egymással, írja a New York Times. A műsor egyik producere Sarah Jessica Parker, és tizenhárom döntős közül választják majd ki azt, aki hazaviheti a pénznyereményt, és akinek az ország több pontján kiállítják a munkáit.

A valóságshow-val ugyanazt próbálják elérni, mint a Top Cheffel és a Project Runway-jel a gasztronómia és a divat területén: ismeretlen tehetségeket felfedezni. „Azt szeretnénk, ha a művészvilág szereplői is követnék a műsort, és kíváncsiak lennének a benne születő munkákra" – nyilakozta Nick Gilhool, az egyik producer, aki a Top Chef és a Project Runway gyártójánál dolgozik.

Volt, aki teherautón hozta a festményét

A New York-i szereplőválogatáson például nagyjából százötvenen jelentek meg, az egyik jelentkező például egy Elvis és Michael Jackson arcából összedolgozott portéval, egy másik egy Caravaggio stílusában megfestett képpel érkezett, és volt, aki egy akkora fotorealisztikus képet hozott a meghallgatásra, hogy teherautóval kellett odaszállítani.

A műsor a Bravó nevű amerikai csatornának készül, de címe még nincsen. A zsűritagok névsorát sem hozták még nyilvánosságra, de a tervek szerint kurátorok, művészek, műkereskedők, tanárok és műgyűjtők ülnek majd benne. „Nem véletlen, hogy korábban nem nagyon próbálkoztak ilyesmivel" – jegyezte még meg Gilhool. Nem világos ugyanis, hogyan mérik majd össze a tehetségüket a művészek. Míg a főzős valóságshow-ban például minél rövidebb idő alatt kellet egy megadott ételt elkészíteni, a stopperrel mért gyorsrajzolás elég abszurd megoldás lenne.

Rovatok