Index Vakbarát Hírportál

Elindult a Klasszik Rádió

2009. december 1., kedd 11:47

Kéthetes próbaadás után kedd hajnalban megkezdte a sugárzást az új adó.

Akárcsak a múlt hónap közepén, most is Mozarttal indították az adást a hat órakor sugárzott BBC-híreket követően, a g-moll szimfónia első tétele után ifjabb Johann Strauss Éljen a Magyar!-ja és John Williams Csillagok Háborúja című darabja csendült fel.

Utaltak arra, a kereskedelmi médium, amelynek adása Budapest 60 kilométeres körzetében, a 92,1 MHz-en fogható, kilencven százalékban a barokktól a XX. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugározza.

Az esténként hallható tematikus műsorokat a klasszikus zene kiemelkedő egyéniségei fémjelzik. Kocsis Zoltán, Vashegyi György, Ókovács Szilveszter, Szilasi Alex, Mesterházi Gábor hétköznap este 8 órától vezet magazinműsorokat, vasárnap délelőtt pedig Lukácsházi Győző várja a hallgatókat.

A Jazzy Rádióban is érdekelt Target Média Kft. úgy jutott budapesti hullámsávhoz, hogy megvásárolta az Aeriel Kft.-t, amely 2002-ben nyert - időközben 2014-ig megújított - koncessziót az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT) a brit BBC és a francia RFI közrádiók műsorának továbbítására.     A két héttel ezelőtti bemutatkozó sajtótájékoztatón elhangzott: egy 400-500 darabból álló "népszerű alapválogatás" mellett további mintegy másfél ezer művet hallhatnak majd rendszeresen a Klasszik Rádió hallgatói.

Rovatok