Index Vakbarát Hírportál

25 teljesen ismeretlen híres popzenész

2009. december 10., csütörtök 08:42

A Billboard összeállította annak a 25 előadónak a listáját, akik a 2000-es években első számukkal felkerültek a slágerlisták tíz legjobbja közé, hogy aztán soha senki ne halljon róluk többet.

Az arra hajlamosak az alábbi lista láttán elmerenghetnek, hogyan működik a zeneipar darálója, vagy mit is jelent a közönség szeretete. A Billboard ugyanis összeállította az évtized egyszámos sztárjainak névsorát. Akinek kevés ideje van, csak szörföljön végig a klippeken, hogy konstatálhassa: jó néhány szám refrénjét képes eldúdolni, anélkül, hogy tudná, ki énekel, és egyáltalán,hogy  mikor hallotta a szerzeményt.

1. Daniel Powter: Bad Day

A szám az amerikai tehetségkutatón, az American Idolon csendült fel először, így lett 2006-ban listavezető. Az öthetes siker után újabb Powter-számok a legjobb 100 közé sem jutottak be.

2. Terror Squad: Lean Back

A 2004-ben első hiphopegyüttes a Reuters szerint új táncőrületet is indított, de mi már erre sem emlékszünk. Következő számukkal 62.-ek lettek, majd eltűntek.

3. Crazy Town: Butterfly

A Red Hot Chili Peppers-klón együttes 2001-ben volt első, két hétig tartották a helyüket, hogy aztán ne halljunk róluk többet. A klipet nézve úgy tűnik, a bevétel jelentős részét elvitte a srácok tetoválási számlája.

4. Mims: This is why I'm not hot

Szintén két hétig volt világsiker a jamaicai rapper slágere 2007-ben. A karrier 32. hellyel, majd a feledéssel folytatódott.

5. D4L: Laffy Taffy

A seggrázós, jócsajos témában alkotó énekest 2006-ban lökte a csúcsra a sors, hogy aztán a keményebb hangvételt megütő Betcha Can't Do It Like Me című alkotással már csak 72. legyen.

6. James Blunt: You are beautiful

2006 márciusában sokan estek egyszerre szerelembe, vagy szakítottak hirtelen, így a fenti érzéseket meglovagoló James Blunt  furcsa hangja ellenére nagy sikereket könyvelt el. Aztán mindenki megnyugodott, és Blunt legközelebb a Billboard 66. helyéig emelkedett.

7. Gnarls Barkley: Crazy

A Crazy olyan érthetetlen siker volt 2006-ban, hogy mindenki azt hitte, a duó évekig levakarhatatlan lesz a képernyőről. Nem így történt.

8. Blu Cantrell: Hit 'em up style

Az r'n'b az a misztikus műfaj, amiben lehetetlen megkülönböztetni a számokat, egyes dalokból mégis siker lesz, néhányból meg nem. Ez a szám második helyezett volt 2001-ben, aztán nyilván összetévesztették egy másikkal, és a kalapos énekesnő mehetett vissza a tévébe.

9. Bo Bice: Inside your heaven

A hajkondicionáló-függésben szenvedő énekes is az American Idolban tűnt fel, és a képernyős ismertség emelte 2005 júliusában a Billboard második legjobb zenészévé. A többit tudják.

10. Dream: He loves u not

Néhány producer úgy gondolta, sikeres lehet egy olyan formáció, amiben helyes lányok énekelnek és táncolnak egyszerre. A közönségnek bejött az ötlet, de aztán rájöttek, hogy már láttak ilyet.

Énekeltek még:

11. J-Kwon: Tipsy

12. Cassie: Me and U

13. Lou Bega: Mambo No. 5

14. Lil Romeo: My baby

15. Lumidee: Never leave you

16. Hinder: Lips of an Angel

17. Kevin Lyttle feat. Spragga Benz: Turn me on

18. Youngbloodz feat. Lil Jon: Damn

19. Fort Minor feat. Holly Brook

20. Samanthy Mumba: Gotta tell you

21. Cassidy feat. R. Kelly

22. Macy Gray: I try

23. The Calling: Wherever you will go

24. Vanessa Carlton: A 1000 miles

25. Ruff Endz: No more

Rovatok