Index Vakbarát Hírportál

Hatvan métert repül majd Paul Stanley

2010. május 18., kedd 14:57

Paul Stanley gitáros-énekes a május 28-ai Kiss-koncerten a Papp László Budapest Sportarénában egy hidraulikus szerkezet segítségével fog szállni.

A budapesti Kiss-koncert színpada 400 négyzetméteres lesz, a két oldalsó szárnnyal 33 méter széles, tehát az Aréna szélességét szinte teljesen kitölti majd. Paul Stanley a közönség felett fog átrepülni egy másik színpadra, hatvan métert megtéve a levegőben - tájékoztatta a Live Nation kedden az MTI-t.

A két oldalsó kivetítő mellett a színpad hátsó részén egy óriási led fal lesz elhelyezve, amely a legtávolabb ülő nézőknek is egészen közel viszi a koncert minden mozzanatát. A tagjainak jellegzetes fehér arcfestéséről is híres Kiss a koncertek alatt sok pirotechnikai elemet használ, ezek egy részét Gene Simmons basszusgitáros-énekes maga kezeli. A látványhoz tartozik a szárazjég által keltett füst és több hidraulikus szerkezet is, ami a zenekar tagjait emeli szinte a tetőig vagy tünteti el a show különböző pontjain.

A Kiss-turné felszerelését negyven kamion és busz szállítja, a csapatban hatvan fős állandó stáb utazik, többségük technikai és pirotechnikai szakember. Budapesten a Hard együttes lesz az előzenekar, a Kiss várhatóan 21 órakor lép színpadra és több mint két órás koncertet ad.

Az idei európai turné május 1-jén kezdődött, a zenekar a tavaly ősszel - 11 év szünet után - megjelent új stúdióalbumát, a Sonic Boomot mutatja be. Az első állomás az angliai Sheffieldben volt, Budapestre Berlinből érkezik a csapat és Pozsonyba utazik tovább, az utolsó európai koncert június 27-én lesz. A Kiss júliustól az Egyesült Államokban folytatja a turnét.

Rovatok