Index Vakbarát Hírportál

Súlyos műtétet hajtottak végre Bonón

2010. május 21., péntek 20:31

Egyelőre nem világos, hogyan sérült meg a U2 énekese. Bonót Münchenben műtötte meg pénteken egy idegsebész specialista.

"Bono hátát ma sürgősen meg kellett műteni egy, a turnéra való felkészülés közben szerzett sérülése miatt" - áll az együttes weboldalán publikált közleményben. Egyelőre semmi közelebbit nem tudni arról, pontosan hol és milyen körülmények között sérült meg az énekes. Bono az elkövetkező néhány napot is a kórházban fogja tölteni és csak ezután térhet haza Írországba, hogy teljesen felépüljön.

A U2 világkörüli turnéjának közepén tart: a "360 fok" harmadik szakasza június 3-án kezdődött volna az Egyesült Államok beli Salt Lake City-ben. A nyitókoncertet már biztosan elhalasztják. A feszített ütemű program szerint a turné második állomása június 6-án és 7-én Anaheimben lenne, Denverben 12-én, Oaklandben pedig 16-án lépnének fel. Arról egyelőre nincs információ, hogy Bono felépülése napokig vagy hetekig tarthat-e majd.

A koncertek elhalasztása nemcsak a rajongóknak, hanem az együttesnek is igazi csapást jelentene, ugyanis a Billboard magazin szerint a U2-turné tavalyi szakasza 109 millió dollár, azaz több mint 23 milliárd forint bevétellel zárult. Paul McGuinness menedzser az együttes weboldalán hallgatható üzenetében elmondja, hogy csak a Salt Lake City koncertre 400 fős stáb indult volna el. McGuiness reménykedik benne, hogy az elamadt koncerteket a turné későbbi szakaszában pótolni tudják.

Rovatok