Index Vakbarát Hírportál

Állítólag James Bond nyitja az olimpiát

2012. július 18., szerda 13:12

Kiszivárogtak a londoni oimpiai játékok megnyitójának tervei. James Bondot lovaggá avatják, már ha igaz a pletyka.

A ceremónia egy rövidfilmmel indul majd, amit a tévénézők és a helyszíni közönség egyszerre lát majd (az Olimpiai stadionban hatalmas kivetítőkön mutatják). Az első képsorokon Daniel Carig, a 007-es ügynököt, azaz James Bondot mostanában megszemélyesítő színész láthatjuk, ahogy a Buckingham palota udvarán császkál, majd bemegy a palotába, ahol maga II. Erzsébet királynő várja, legalábbis a Daily Beast szerint.

Az uralkodó ezt követően lovaggá üti Craiget/Bondot, majd egy különleges megbízatással látja el: neki kell megnyitnia a londoni játékokat. Craig kisiet a palotából, beszáll egy brit színekben pompázó helikopterbe, és a Temze fölött elsuhanva (a Tower-híd alatti felvételek állítólag szenzációsak) közelíti meg az Olimpiai stadiont. A film ekkor ér össze a valósággal, hiszen a közelgő helikopter hangját lehet hallani, ami megjelenik a stadion légterében, kinyílik az ajtaja, és James Bond maga ereszkedik le belőle egy kötélen.

Ha ez így igaz, Danny Boyle (Gettómilliomos) betartotta ígéretét, és valóban egy igazi angol nyitóünnepséget rendez Londonban. A kétkedők viszont azzal érvelnek, hogy az angol királynő még soha nem adta az arcát ilyen frivol mulatságokhoz, és kétséges, hogy valóban részt vett volna egy ilyen film forgatásában. Jövő pénteken minden kiderül.

Rovatok